ingrediënten:

-stuk zijleden (is bijna net zo mals als ossenhaas)

-potje truffeltapanade (verkrijgbaar bij de betere delicatessenzaak of de makro)

-blikje mousee de foie de canard (eveneens verkrijgbaar bij de delicatessenzaak of de makro)

 

bereiding:

De zijlenden in de lengte rond afsnijden

 

dikke stukken pletten

folie uitrollen en de zijlende erop leggen en bestrooien met zout en peper en de tapanade uitsmeren

 

vervolgens de mousse de foie de canard uitsmeren

 

oprollen en inde koeling/vriezer op laten stijven

 

op het rooster koud roken met eiken en beukenmot

 

 

na +/- 2 uur rokende carpaccio in de koeling of beter voor het snijden heel licht invriezen.

de carpaccio opdienen met bladsla eventueel vermengd met rucola en veldsla.

voor de salade een dressing maken van rode wijn, rode wijnazijn en frambozen azijn van alles een derde en dit in laten koken, afkoelen vervolgens peper en zout en iets bruine suiker naar smaak en vermengen met een noten olie

 

eindresultaat

 

smakelijk eten!

 

bron:   Tim en Lex Van `t Hoenderdaal

  • Big Green Egg
  • Kamado Joe
  • Primo Grill Dealer
  • Bradley
  • Koken op Hout
  • Jack Daniels Snippers
  • BBQ Guru
  • KNJV
  • Grate Goods
© 2008 - 2018 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss