29-09-2009 Rookoven.com test D.A.M. hengelset
Jeroen, medewerker rookoven.com, gaf enkele weken geleden een idee om te gaan vissen in een forellenvijver. Nou, zo gezegd zo gedaan. We hebben een aantal hengels op de kop getikt en zijn gaan hengelen in de forelvisvijver van `t Haereland in Doornspijk. En met succes. Maar liefst 23 forelletjes aan de haak geslagen. Het waren er eigenlijk meer, maar onze ervarenheid heeft diverse forelletjes laten ontsnappen. Maar goed, das weer meer kans voor een ander toch?

Hengelen haereland Na een uur of drie zat ons dagdeel erop en mochten we met ons VW T2 busje de reis terug ervaren. Eenmaal terug werden we uiteraard gevangen door een aantal telefoontjes. Rookoven.com was tot 13.00 uur dicht geweest. Wel netjes op de site gezet natuurlijk. "Rookoven.com is gesloten tot 13.00 uur, wij zijn vissen".  Deze hengel heeft zijn uiterste best gedaan. Een aanrader voor de beginneling. Meer informatie vind je hier.

25-09-2009 Rookfeestje?
Ja, voor sommige mensen geen probleem, maar voor andere een doorn in het oog. De donkere herfst en winterdagen. Klootwijk aan ZeeToch zijn dit weer dagen die je gezellig kunt maken. Organiseer bijvoorbeeld een visfeest in je achtertuin. Nodig wat vrienden uit en laat ze een rookoven(tje) meenemen. Zorg voor wat verschillende soorten vis en maak wat salades. Zo heb ik deze afgelopen weekend thuis gegeven. Supergezellig en diverse vissen gerookt. Ons menu bestond uit gerookte paling, makreel, forel, schar en zalm. Daarnaast heb ik de Hongaarse goulashpan gebruikt om mosselen in klaar te maken. Want mosselpannen zijn niet nodig. Dat heb ik geleerd van culinair journalist Wouter Klootwijk in zijn programma Klootwijk aan Zee aflevering 1.

Wouter heeft mijn interesse gewekt na herookfeestje.jpgt zien van zijn diverse aflevering over paling, sardine, vis op reis, haring, kweek, garnaal, vistechniek en nieuwe vis. De montage van de film / documentaire, doet mij denken aan Jacque Cousteau. Je weet wel, die met dat rode drukwerk petje. Jacque heeft overigens ook heerlijke inspirerende documentaires gemaakt.

Het mooie is dat Wouter ook geïnspireerd werd door de informatie van onze site en kocht uiteindelijk ook een rookoven Locarno RVS; `om door het raampje naar de makrelen te kunnen kijken` zoals hij verwoorde in zijn column welke o.a. in het Parool, Gelderlander, Stentor en de Brabander werd opgenomen. Nieuwsgierig geworden en wil je alle documentaires van Klootwijk aan Zee terugzien? Kijk dan op zijn website www.klootwijkaanzee.nl.

 koopwaarwouterklootwijk.jpg

24-09-2009 Oklahoma`s smoker 
Vanaf heden kunnen wij u de oklahoma joe bbq`s aanbieden, wij zijn vooral trots op de Oklahoma`s smoker 13" Mini Chuckwagon (80kg). neem is een kijkje. Hier staan alle modellen die wij verkopen van Oklahoma Joe.

24-09-2009 Rookovens op hyves
Ook de hyves-hype slaat bij de rokers toe. Vandaag kregen wij van Arjen en Emile de eerste rookhyves door. http://palingrookyves.hyves.nl/Arjan schafte vorige week de goulashpan aan. Wij hopen dat je er veel plezier aan mag beleven. 

11-09-2009 Botterdag in Elburg
Op zaterdag 12 september is er weer een botterdag in Elburg. Zeer gezellig met uiteraard weer rokende tonnen aan de haven. Dus heb je niks te doen voor je `s avonds de rookoven weer aansteekt? Elburg lust ze gerookt. Kijk hier voor meer informatie en het programma.

09-09-2009 Locarno 09 september weer voorradig
De Locarno, Large, Isolino 1.25 zijn weer voorradig!

27-08-2009 Homemade smoker voor € 10
Vorige week mochten wij een enthousiaste Handmade rookoven € 10,00roker, Hans Muller, ontvangen in Nunspeet. Hans zocht wat artikelen voor zijn eigengemaakte rookoven die hij voor € 10,00 bij elkaar heeft gesprokkeld. Lees hier zijn mailtje die wij kregen na zijn bezoek:

  • Big Green Egg
  • Kamado Joe
  • Primo Grill Dealer
  • Bradley
  • Koken op Hout
  • Jack Daniels Snippers
  • BBQ Guru
  • KNJV
  • Grate Goods
© 2008 - 2022 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss