Snijd de eend aan de vetrand tot het vlees kruislings in.

Leg de eend met de vetkant ongeveer 8 minuten op het rooster. De rooksmaak trekt nu in het vlees, maar is niet overheersend. Het krijgt daardoor een beetje een spek smaak.

Voor de garing bak je de eend in de pan en daarna zet je ‘m in de oven. Het bakken doe je door de eend zonder olie met de vetkant in de pan te leggen.

Bak de eend een paar minuten. De tijd is overigens erg afhankelijk van de dikte van de borst.

Kijk dus tussendoor hoe rosé hij is.
Zet de oven op 160 graden en smeer de eend dik in met honing.

Strooi er zout en peper over.

Zet de eend zo’n 6 minuten in de oven.

Laat het vlees vervolgens 10 minuten rusten. Je kunt dit doen door ‘m in aluminiumfolie te verpakken. Zodoende ontspant het vlees zich en dit komt de smaak ten goede.

Snijd dan in dikke plakken.

Serveer bijvoorbeeld met de truffelaardappelen.

Bron: Kookse.tv
Video: http://www.kookse.tv/recept/gerookte-eendenborst-met-honing.php 

Oja, de wijntip:

De kernkarakteristieken van het gerecht zijn: gerookt, gebakken, wat vettig en een beetje zoet. Een hoop smaak, wat je ook in de wijn terug wilt zien. Hij moet immers tegen het gerecht op kunnen. Denk bij wit aan Viognier (Frans, Californisch), bij rood aan Syrah (Australie, Zuid Afrika).

© 2008 - 2018 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss