29-10-2009  iDEAL en header

Vanaf vandaag heeft rookovens-online.nl een nieuwe iDHeaderEAL partner. In de oude situatie werden er kosten doorberekend aan de klant. Dat is nu niet meer het geval. Je kunt dus kosteloos betalen met iDEAL. Ook hebben wij een aanpassing gedaan aan de bovenzijde van onze website. Deze past nu beter bij onze huisstijl.

26-10-2009 Gerookte krokante eendenborst

Gerookte krokante eend

Snijd de eend in op het vel kruislinks.

Gerookte krokante eend

Wrijf in de porieën zeezout en peper.

Gerookte krokante eend

Gerookte krokante eend

Hang gedurende 45 minuten in de rookoven (koud of warm). Gerookt in de rookoven Torent 1.40 RVS

Gerookte krokante eend

Ik heb gekozen voor koud roken en afbakken in de pan.

Gerookte krokante eend

Laat 5 minuten op de vel zijde bakken en daarna 2 minuten op de vleeszijde. Let op: zonder boter of olie toevoegen. Deze krijg je namelijk voldoende van het vel.

Gerookte krokante eend

Daarna nog even 5 minuten nagaren in een aluminiumfolie.

Gerookte krokante eend

Gerookte krokante eend

Gerookte krokante eend

Klaar voor een bordje op te maken met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en salade. Serveer met een lekker paddestoelensausje.

Gerookte krokante eend

 26-10-2009 knoflook in de Riva (foto) 

s73f0966.jpg

21-10-2009 Rookoven.com bezoekt Roemenië

Hoe wordt de KipGrill nou eigenlijk gemaakt? Afgelopen week bezochten bezochten we de fabriek in Roemenië. Ouderwetse machines daar? No way, de KipGrill wordt met de nieuwste laser-technologie gemaakt. Klik hier voor de production-movie.

dsc01047.jpg
(foto boven) KipGrill wordt uitgelaserd met de nieuwste laser-technologie

19-10-2009 Prijsvraag gewonnen in Zwolle

A. Contermans uit Zwolle heeft de prijsvraag gewonnen. De vraag luiddekipgrilli.jpg: hoeveel oppervlakte bevat het spandoek aan de A28 t.h.v. Nijkerk? Het juiste antwoord was 8.30 vierkante meter. Wij wensen je veel plezier met deze KipGrill.

15-10-2009 Zware jongen op komst 220 x 60 x 60

Ja, het werd eens tijd voor een echte grote jongen die tientallen pondjes paling of meerdere zalmzijdes, beenhammen of andere gerechten kon roken. Zodoende hebben we een nieuwe rookoven getekend en het eerste prototype staat klaar. Na uitvoerige testen gaan we deze rookoven in productie nemen. Deze, op hout of gas gestookte rookoven, kan in de achtertuin maar ook voor professionele doeleinden gebruikt worden. Ideaal voor de roker die grotere hoeveelheden in 1 keer wil roken.

Specificaties
De hoogte van de rookoven is 2.20 meter en is maar liefst 60 cm breed en 60 cm diep. Genoeg om minstens 50 pond paling in te roken. Het gewicht is maar liefst 135 kilo. De bijgeleverde 5 roosters en 5 lekbakken zijn 50 x 50. Door standaard wielen aan de achterzijde te bevestigen kan de rookoven gemakkelijk verplaatst worden. Deze wieltjes kunnen maar liefst twee ton verdragen en is zodoende geschikt voor deze rookoven.

Verstelbare roosters en lekbakken
De rookoven heeft vijf robuuste RVS roosters van 52 x 52 cm met elk een eigen lekbak. Wel zo fijn voor het opvangen van het lekvet van bijvoorbeeld zalm. Doordat we gebruik hebben gemaakt van nieuwe technologie is het mogelijk gemaakt om elk rooster en lekbak te verstellen in de gewenste hoogte. Het rooster is uit 1 plaat gelaserd en daarna in een zetbank gezet zodat er een totaal nieuw type rooster is ontstaan (zie foto hieronder). Dit resulteert ook in het makkelijker schoonmaken hiervan. Dit type wordt ook gebruikt in de rookoven Riva.

rooster2.10.jpg

Temperatuurmeter
De rookoven wordt voorzien van een grote temperatuurmeter met lange messing staaf om zo diep in de rookoven te kunnen meten. De gradenmeter reikt van 0 - 120 graden.

Nieuwe technologie
De rookoven hebben wij laten vervaardigen door een fabrikant die gebruik maakt van de nieuwste laser-technologie.

De deur is deels gezet (vierkant kruis gezet). Een voordeel hiervan is dat in de deur geen strippen hoeven worden gelast. Dat geeft de rookoven ook nog eens een robuuste uitstraling!

Stookrooster 1 cm spijlen

Een zeer waardevolle toevoeging is dat de liggers van de roosters en lekbakken verstelbaar zijn. Deze kun je eenvoudig uitnemen en door een tredesysteem op 20 verschillende hoogtes instellen.

De rookoven bevat een luchtklep die op verschillende standen ingesteld kan worden. De schoorsteen is af te sluiten met een kap zodat regenwater niet door de schoorsteen naar binnen kan dringen.

Gecoat en gehard bij 200 graden
De rookoven is gecoat en daarna fabrieksmatig gehard bij 200 graden. Al met al een rookoven voor de echte liefhebbers, horecagelegenheden, jachtverenigingen, restaurants, forelkwekerijen, georganiseerde barbecues, feesten, partyverhuur, vissersboten, markten & braderieën etc.

Prototype rookoven 2.10

Op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan op de nieuwsbrief aan de linkerzijde van het scherm.

Samengevat:
- maten 2.20 x 60 x 60
- gas en hout gestookt
- 3 mm dik
- vijf roosters van 52 x 52
- vijf lekbakken van 52 x 45
- verstelbare liggers voor de roosters en lekbakken
- afzonderlijke stookruimte
- dubbele afsluiting met solo-openingssysteem
- ruime asla
- duidelijke temperatuurmeter
- strak uiterlijk
- schoorsteen met instelbare klep
- wielen standaard bevestigd voor transport
- grote stook / rookruimte

13-10-2009 tafelrookoven weer op voorraadtafelrookoventje.jpg

We hebben weer voldoende tafelrookovens op voorraad. Bestel je tafelrookoven hier.

12-10-2009 "over de kook" ook in de rook

Televisieprogramma "over de kook" maakte er vanavond ook gebruik van. In de tafelrookoven gingen heerlijke zalmoten. Nagaren deden ze nog even in de oven. Kijk hier voor meer informatie over de tafelrookoven.

10-10-2009 Wilddag Vierhouten

Zaterdag en zondag 10 en 11 oktober werden weer de culinaire wilddagen gehouden. De rookwolken pluimden weer boven de kramen uit en er was voldoende wild om te proeven. Zaterdagmiddag had ik al even de proeWilddagf op de som genomen en heb een flitsbezoekje afgelegd. Forellenkwekerij uit Emst stond weer lekker zijn forelletjes te roken en ook de duivenborstjes, eendeborstjes en zalmzijdes ontbraken niet. Na een lekker bokbiertje bij de Novice te hebben genomen heb ik Vierhouten weer verlaten. Bij de auto aangekomen was ik doordrenkt met hemelwater. Tsja, de zondag weer een wilddag. Maar dan op de fiets met paraplu in de aanslag. Ondanks het slechte weer was het weer een overweldigend succes. More information: www.wilddag.nl

09-10-2009 Dealer in Makkinga - Friesland!

Vanaf vandaag hebben wij een dealer in het noorden van het land.Buitenspul.nl Titiana van Buitenspul.nl uit Makkinga heeft vanaf vandaag een deel van het assortiment op voorraad. Zo kunnen de mensen uit deze omgeving dichter bij hun huis spullen afhalen. Buitenspul.nl heeft een bijzonder assortiment. Waaronder de "Canadian weatherstick". Dit eenvoudige stokje voorspelt het weer. En het werkt aangezien rookoven.com deze zelf heeft getest. Kijk op www.buitenspul.nl voor haar site. 

07-10-2009 nieuwe temperatuurmeter

Temperatuurmeten is belangrijk bij het roken. Het gaat ook veelal prima met de bijgeleverdTemperatuurmeter 300 gradene temperatuurmeter.  

Met de toevoeging van deze professionele temperatuurmeter kun je ook de binnentemperatuur in de hoek of precies in het midden meten. Kan zelfs tot 300 graden meten en dus ook geschikt voor je barbecue. Na gebruik met een natte doek afvegen. Kosten? € 13,50.

07-10-2009 Gerookte noten

Al eens gerookte noten gehad? Dit kan met een rookkorf. Wat ik hieronder heb gerookt zijn witte en bruine amandelen en een grotere nootsoort waarvan de naam mij ontschoten is. Er is een vierkante en ronde rookkorf. De ronde past vrijwel in iedere rookoven. Oja, zout ze ook iets van tevoren met zeezout.

noten.jpg

06-10-2009 Gerookte witlof met speklapjes

witlofmetspek7.jpg

Vanmiddag een bezoekje gebracht aan een trouwe klant van rookoven.com. Herman van Os, beheerd van de website www.vreetzak.eu. Op deze site zet Herman zijn recepten en tips en tools voor inmaken, roken, soepen wijnen etc.

Op het moment van aankomst stond zijn rookoven Isolino heftig te roken. De kast was vol gehangen met worsten die hij zelf had gemaakt. Eén met gerookte rode peper. Helaas moesten ze nog afkoelen anders hadden wij deze graag geproeft.

Uiteraard kwamen er verschillende recepten ter sprake waaronder gerookte witlof met speklapjes. Hmm. Dat klonk goed in de oren en moest maar eens gemaakt worden. Zo gezegd zo gedaan. Kijk hieronder:

witlofmetspek1.jpg

Bak de speklapjes voor in de koekepan op een stevig vuur tot ze bruin zijn. Maak wat caramel door wat water in een steelpannetje te doen met evenveel suiker. Scheutje Whiskey erbij. Iets laten stollen maar maak er geen dikke pap van.

Snijd de witlof doormidden en haal de voetjes eraf alsmede het binnenste stukje. Deze zijn erg bitter. Doe hierover de caramelvloeistof en leg over de witlof plakjes kaas. 

 witlofmetspek2.jpg

Zet de rookoven klaar en maak een mooie aslaag tot je deze gemakkelijk op een 80 - 100 graden kunt houden. Zet dan de ovenschaal met witlof op het rooster en hang de speklapjes aan s-haken eronder. Laat dit ongeveer een uur roken en stook de rookoven de laatste 10 minuten nog even op tot 120 graden.

witlofmetspek3.jpg

Haal de spek en witlof eruit en verdeel over de borden. Je weet niet wat je proeft. Zo`n zalig maaltje heb ik nog niet eerder gehad.

witlofmetspek5.jpg

Het bittere van de witlof gaat heel goed met de caramel en de rookaroma geeft het nog eens een echte booster aan de smaak.

witlofmetspek6.jpg

Probeer het maar! Dan laat je de snijbonen de volgende keer wel staan.

05-10-2009tafelrookoventje.jpg Tafelrookoven weer verwacht

Helaas is de tafelrookoven uitverkocht, deze komen naar verwachting vrijdag weer binnen. Bestel nu vast om de tafelrookoven te reserveren.

05-10-2009 verse vis in huis

Zojuist is er weer nieuwe verse vis binnengekomen rechstreeks uit IJmuiden, dus weer genoeg vis in voorraad. Het gaat hier om:

- schar
- rode poon
- makreel
- bokking

02-10-2009 rookoven.com / online op hyves

De rookoven.com hyve-site is online. www.rookovens.hyves.nl. Heb jij ook een hyves account. Wordt dan nu lid.

 hyves-logo.png

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Gastenboek

  • 25-11-2017 - Super service !! Gisteren bestelling geplaatst en vandaag al geleverd!...  lees meer
  • 08-11-2017 - Super service! Na een probleempje met een fles bbq saus...  lees meer
  • 29-10-2017 - Wilddag was een leuke, leerzame en vooral een erg smaakvolle...  lees meer
Plaats een bericht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
Onze service
  • Dries van den Berg
  • Visvoordeel.nl
  • Leer vis roken van Smokey John
  • Big Green Egg
  • The Smokey Bandits Nederland
  • KCBS
  • Primo Grill Dealer
  • tonystone low and slow bbq competition
  • NK BBQ Rookoven.com
  • NOJG
  • Reewild
  • KNJV
  • Browning
  • Intratuin
  • Visserslatijn Nederland
  • GoedeVis.nl
  • Dam Hengelsport
  • Demeyere Belgium
  • Bradley
  • Camerons Products
  • GrillPro
  • WildPlaza
  • Fire & Food
  • Barbecook
  • Stokes BBQ Sauces
  • Kamado Joe
  • Bricos
  • Oklahoma Country Smoker
  • Koken op Hout
  • Stockyard BBQ Sauce
  • Black Ranch
  • Haard Pakket
  • Point Virgule
  • FizzDizz
  • Jack Daniels Snippers
  • American Mississippi Sauces
  • Librije
  • BBQ Genootschap
  • Dutch BBQ Crew Rub
  • Solis Vacumeermachines
  • BBQ Guru
  • Aalferink
  • Yoder Smokers
  • Van de Mheen foodservice
  • ECHT®
  • Smokey Bandit
© 2008 - 2017 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel