De volgende waren heb ik gerookt: Uien, pepers, belegen kaas, paddestoelen, sweet chilli peppers met kaas, courgette en later heb ik nog kippenvleugels gehaald. De kast is prima te stoken en vooral op temperatuur te houden. De spijlen onderin zijn 1 cm bij 1 cm en dat houdt de warmte, zoals voorspeld, erg goed vast.

Hieronder zie je de mengelmoes van eikenhout, appelhout (blokken) en takken van de vijgenboom, beukensnippers en rookkruiden. Overheerlijke rookgeur die ik niet snel zal vergeten.

 

Rookoven Profi 2.10 in de rook

Boven dit heerlijke rookspel lag de kaas, ui,peper, paddestoelen, courgettes en sweet chillies.

november2009kaaspepers.jpg

 Rookoven Profi 2.10

Uien snijden

Gerookte uiensoep
Later heb ik de uien uit de rookoven gehaald en een pan water (4 ltr) op het vuur gezet. De uien gesneden en bij het water gevoegd. 2 laurierblaadjes erbij, 10 peperkorrels, 40 gram boter en wat geraspte "gerookte" kaas.

november2009uiensoepkoken.jpg

  • Big Green Egg
  • Kamado Joe
  • Primo Grill Dealer
  • Bradley
  • Koken op Hout
  • Jack Daniels Snippers
  • Dutch BBQ Crew Rub
  • BBQ Guru
  • KNJV
© 2008 - 2018 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss