29-11-2009 spandoek rookoven.com op streetview

Ook wij zijn er niet aan ontkomen. Het spandoekje aan de a28 is door het videokarretje van google opgenomen. Waarschijnlijk was het nog in de zomer want de koetjes liggen heerlijk gras na te malen. Kijk hier.

27-11-2009 op weg naar een tevreden klant

Rookoven.com kar

 

27-11-2009 infrarood thermometer met laserThermometer infrarood + laser

Met deze infrarood temperatuurmeter kun je snel en contactloos de temperatuurmeter meten. Denk hierbij aan de vis zelf of de buitenzijde van de kast of nog belangrijker de binnenzijde van de kast.
Zelfs de temperatuur van je gloeilaag tot 550 graden.

Hier verkrijgbaar...

25-11-2009 rookoven.com gaat vreemd

Vanmiddag voor onze wekelijkse boodschappen bij de Sligro geweest en aldaar impulsief een bakje oesters gehaald. Niet om te roken maar om zo op te eten.

Rookoven.com eet Oester

Compleet starterspakketje, met een 6-tal oesters, breekmesje en sausje. Dat moest gaan smaken volgens verhalen van vrienden en kennissen. Nou... aan de Waterweg aangekomen en met vreugde de eerste oester losgewrikt met het oestermesje. Daar kwam de slijmerige substantie tevoorschijn. Nog iets vast aan de schelp. Netjes losgesneden en de eerste zonder bijgeleverd sausje naar binnen geslurpt. Ik wil natuurlijk niet gelijk de natuurlijke smaak om zeep helpen door een lading e-waardes.

Met een zoute stoot werden mij smaakpapillen wakker geschud. Even wennen dacht ik. De oester van boven tot onder door mijn mond geleid. Nee, dat is niet wat voor mij. Misschien moest ik de oester besprenkelen met het bijgeleverde potje soja. Helaas, ook dit was geen succes voor mij. Prima voor de mensen die het een delicattese vinden, maar doe mij de volgende keer de mossel maar weer. Die kan ik tenminste roken. Gegroet...

24-11-2009 laatste vrijdag van de maand!

Elke laatste vrijdag van de maand gaan we vis roken op bestelling. Zie hieronder en geef je bestelling door via bestelling@rookoven.com met naam, adres en je bestelling. Afhalen aan de Waterweg in Nunspeet.

Vis

per pond/stuk/zijde

Prijs

Paling per pond  € 15,00
zalm per zijde +/- 1,5 kilo  € 22,50
zalm per 250 gram €   6,00
makreel per stuk  €   3,00
poon per stuk  €   1.50
bokking per stuk €   1,50

 

 

22-11-2009 Even een kijkje bij Rookoven.com

 

In dit youtube-filmpje laten we je even de showroom zien. Daarnaast hebben we nog wat foto`s toegevoegd. Kijk zelf maar...

17-11-2009 Weer volop gezouten en schone paling

We hebben weer nieuwe paling van een nieuwe leverancier uit Putten. Aquafarm ligt aan de rand van de Veluwe. Midden in een rustige en mooie omgeving afgewisseld met bos, akkers en weilanden ligt de paling kwekerij. Deze locatie is bewuAquafarm Puttenst gekozen vanwege het bijzonder zuivere water dat wij uit een eigen bron op meer dan 120 meter diepte ter beschikking hebben voor de kweek van onze palingen. Doordat de palingen opgroeien in dit zuivere water en uitsluitend speciaal ontwikkeld hoogwaardig palingvoer eten, heeft onze paling een heerlijk zuivere smaak. 

Aquafarm kweekt ongeveer 55.000 kilogram paling per jaar waarvan het grootste gedeelte wordt verkocht aan grote visrokerijen en restaurants.

Het leuke van deze kwekerij dat zij tegen een kleine vergoeding van april tot en met september rondleidingen geven door de kwekerij. Kijk voor meer informatie op hun website www.aquafarm-putten.nl.

14-11-2009 Feestdagenactie sinterklaas en kerst

De feestdagen staan weer voor de deur en rookoven.com pakt daarom uit vanaf 14 november 2009 tot 01 januari 2010. Voor bestellingen boven € 50,-  krijg je rookkruiden gratis cadeau. Bij bestellingen boven € 100,- rookmot gratis cadeau. Bij je bestelling boven € 250,- ontvang je een tafelrookoven gratis cadeau twv € 39,50*

* deze actie geldt voor het bestelbedrag zonder verzendkosten en zolang de voorraad strekt.

14-11-2009 nieuw logo rookoven.com 

Logo Rookoven.com

14-11-2009 vers gerookte paling

Heb je geen tijd om je eigen paling te roken en wil je volgende week overheerlijke gerookte paling op tafel zetten? We gaan vrijdag op bestelling paling roken. Per pond betaal je € 15,00. Geef voor aankomende woensdag je bestelling door! 0341-266885. Afhalen aan de Waterweg 23b in Nunspeet. Eventueel behoren makreel, poon, spekbokking en forel ook tot de mogelijkheden.

Paling roken

11-11-2009 nieuwe kruiden en pekels

We hebben nieuwe kruiden & pekels toegevoegd aan ons assortiment. Probeer ook eens die Jack Daniels snippers. Dit zijn snippers van de Whiskey-vaten. Trek die zak open en de overheerlijke aroma komt je tegemoet!

De Linkerzak achterin zijn gedroogde wijnranksnippers. Kan dat ook al dan? Yep, and it`s a nice product. Een idee van Peter de Clerq, kampioen buiten eten maken 2008.

Kruiden & pekels

11-11-2009 roken in de "Profi 220"

Eindelijk, van het weekend was het zover. De rookoven Profi 220 mocht gestookt worden. Wat zou ik nou eens gaan roken in die nieuwe kast. Nou, ik trok de koelkast open en vond er verscheidene lekkernijen waarvan ik dacht dat ze wel lekker zouden zijn. 

De volgende waren heb ik gerookt: Uien, pepers, belegen kaas, paddestoelen, sweet chilli peppers met kaas, courgette en later heb ik nog kippenvleugels gehaald. De kast is prima te stoken en vooral op temperatuur te houden. De spijlen onderin zijn 1 cm bij 1 cm en dat houdt de warmte, zoals voorspeld, erg goed vast.

Hieronder zie je de mengelmoes van eikenhout, appelhout (blokken) en takken van de vijgenboom, beukensnippers en rookkruiden. Overheerlijke rookgeur die ik niet snel zal vergeten.

november20092.10stookruimte.jpg

Rookoven Profi 2.10 in de rook

Boven dit heerlijke rookspel lag de kaas, ui,peper, paddestoelen, courgettes en sweet chillies.

november2009kaaspepers.jpg

 Rookoven Profi 2.10

Uien snijden

Gerookte uiensoep
Later heb ik de uien uit de rookoven gehaald en een pan water (4 ltr) op het vuur gezet. De uien gesneden en bij het water gevoegd. 2 laurierblaadjes erbij, 10 peperkorrels, 40 gram boter en wat geraspte "gerookte" kaas.

november2009uiensoepkoken.jpg 

05-11-2009 nieuw in ons assortiment "koud roker"

Deze "Coldsmoker" maakt het spel van het koudroken een stuk makkelijker. `t Is normaal gesproken moeilijk om de temperatuur in de rookoven beneden Koudroker / Coldsmokerde 27 graden te houden. Door een koudroker erop aan te sluiten maak je het een stuk makkelijker en kan op gas gestookt worden.

Deze koudroker is eenvoudig aan te sluiten op elk type rookoven.Wordt geleverd inclusief:

-  koudrookadapter
-  slang 100 mm doorsnede
-  zak rookmot 500 gram beuk
-  rookmotschaal

"The Coldsmoker" kost € 125,00. Bestel hier eventueel de bijpassende gasbrander 2.5 kW bij.

05-11-2009 vandaag is de voorraad weer aangevuld.

Vandaag is de voorraad weer aangevuld. Na een uurtje lossen stond alles weer op z`n plek. Alles is weer uit voorraad leverbaar. Voor staat de rookoven.com fiets. Die brengt ons naar het dorp en weer terug voor brood en beleg ;)

04-11-2009 gerookte makreel, spekbokking, poon

Even een tussendoortje roken op de maandagavond. Een kennis van mij had nog wat makreeltjes gevangen die nog niet gerookt waren. Een goed excuus om de rooktrommel aan te zetten.

Rode poon

Nog wat poontjes en spekbokking gevonden om het feestje compleet te maken.

Vis drogen

En de rook in met die hap.

2visroken.jpg

Het resultaat van de spekbokking. Volgens de buurman zeer lekker.

3spekbokking.jpg

 En het overzicht van de visjes. Rode poon, makreel, spekbokking

Resultaat

03-11-2009 Gerookte ganzenborst met pruimensaus

Laten we eens lekker ganzenborst met pruimensaus gaan roken. Wat heb je hiervoor nodig?

Voor de ganzenfilet:

6 ganzenborsten, 2 l water, 20 g zeezout, 20 g coloroso zout, 1 el jeneverbessen, 1 el zwarte peperkorrels, 5 laurierbladeren, 5 takjes tijm, 3 takjes rozemarijn, ½ bol knoflook

voor de pruimensaus:

6 pruimen, 5 dl rode wijn, 3 dl rode port, 2 dl kalfsglace, 2 el Strathisla 12 yo. single malt Scotch whisky (of een andere milde Highland whisky), peper en zout

voor het stamppotje:

500 g aardappelen, 1 ui fijn gesneden, 2 bosjes waterkers alleen de bovenste bladeren, 2 el Dijon mosterd, 80 g boter, peper en zout

voor de groene asperges:

10 groene asperges, olijfolie, peper en zout

Bereiding
Doe alle ingrediënten in een emmer of bak en laat ze drie dagen pekelen in een gekoelde omgeving. Haal de filets uit het pekelwater en leg ze in de rookoven. Rook de filets warm in een gansplak.pngoven op 60°C in ongeveer 40 min (afhankelijk van de dikte van de filets). Snijd de filets in plakken van 0,5 cm dikte. Verwarm ze nog even een minuut op vijf in een oven van 150°C.

Snijd drie pruimen in grove stukken en verwijder de pitten. Doe zet samen met de rode wijn en port in een pan en laat ze inkoken tot 1 dl. Zeef de saus door een fijne zeef en vang de substantie op in een andere pan. Voeg nu de kalfsglace toe en laat dit ook nog iets inkoken tot sausdikte. Schil de andere drie pruimen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in stukjes van een ½ cm en voeg deze bij de saus. A la minute op smaak maken met whisky, peper en iets zout.

Doe de aardappelen met de fijn gesneden ui in een pan met iets zout en kook alles gaar. Giet de aardappelen af en stoom ze nog even op laag vuur droog. Voeg de mosterd en de boter toe en stamp met een pureestamper de aardappelen fijn. Voeg nu de gewassen waterkers toe en gaar dit nog even mee op laag vuur. Op smaak maken met peper en zout.

Verwijder de ‘vinnen’ van de groene asperges en snijd ze in lange dunne plakken. Roerbak deze in olijfolie in de koekenpan en bestrooi ze met peper en zout.

Serveertip
Maak met een ronde steker een mooi taartje van het stamppotje en leg hierop de gebakken asperges. Schenk de saus er voorlangs en leg hier de gerookte wilde ganzenfilet op.

Bron: Wildplaza.com

03-11-2009 Foto`s van prototype "Rookoven Profi 220"

2.20 meter hoog, 60 breedt en 60 cm diep, 3 mm, verrijdbaar, vijf roestvrijstalen lekbakken, vijf roestvrijstalen roosters, twintig rookniveau`s, warm roken, koud roken, hout gestookt, gas gestookt, ingebouwde wielen, 135 kg, afzonderlijke stookruimte, robuust, één cm dikke spijlen voor stookplaats, uniek duo-sluitsysteem. Dit zijn een aantal kenmerken van de nieuwe rookoven.

Niet alleen geschikt voor de visliefhebber om zalm of paling in te roken maar ook voor de avonturierlijke jager. In de rookoven kunnen meerdere ganzenborsten, eendenborst, hertenfilets etc. gerookt worden. 

Rookoven profi 220

Maar liefst vijf lekbakken en vijf roosters zodat de druipvetten niet op de daaronder liggende zalmzijdes of ganzenborste kan vallen. Door een uniek systeem zijn de lekbakken / roosters op 20 verschillende niveau`s in te stellen.

rookoven2102.jpg

Zit het roken erop dan sluit je deze rookoven eenvoudig af door de deksel erop te doen. Daaronder zie je de stelknop voor de rookafvoer.

rookoven2103.jpg

Binnenzijde van de rookoven. De roosters is ook gebaseerd op een nieuw concept. Makkelijker schoon te maken, steviger en vooral het uiterlijk wat het hem doet.

rookoven2105.jpg

Voorzijde van de rookoven.

rookoven2106.jpg

De stookplaats is eenvoudig te bereiken met extra hoge deur om het vuur goed te kunnen begeleiden.

rookoven2109.jpg

De stookplaats met 1 cm dikke spijlen. Daaronder de ruime vuurlade en volledig uitschuifbaar.

rookoven2107.jpg

Wielen zijn vooral bij grotere rookovens een must. Deze wielen zijn zeer robuust en kunnen maar liefst een last van 2 ton dragen.

rookoven2108.jpg

Achterzijde van de rookoven. Het handvat om de rookoven te verrijden is nog net zichtbaar.

rookoven2104.jpg

Schrijf je in op onze nieuwsbrief om de laatste weetjes over de rookoven niet te missen.

02-11-2009 gerookt varken?Gerookt varken

Deze meneer heeft het verkeerd begrepen of heeft zijn varkentje te lang gemarineerd in de Jack Daniels Whiskey. Hij had ook een brandblusser van tevoren aan kunnen schaffen. Hopelijk komen zijn gasten `s avonds zodat ie een nieuw piggy kan scoren.

Nieuws oktober 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vis

per pond/stuk/zijde

Prijs

Paling per pond  € 15,00
zalm per zijde +/- 1,5 kilo  € 22,50
zalm per 250 gram €   6,00
makreel per stuk  €   3,00
poon per stuk  €   1.50
bokking per stuk €   1,50

 

  • Big Green Egg
  • Kamado Joe
  • Primo Grill Dealer
  • Bradley
  • Koken op Hout
  • Jack Daniels Snippers
  • BBQ Guru
  • KNJV
  • Grate Goods
© 2008 - 2022 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss