• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Gerookte forel met dillesaus

Ingrediënten

  • peper
  • zeezout
  • 40 g boter
  • 1 dl creme fraiche
  • 1/2 dl droge witte wijn
  • 2 dl visbouillon
  • zout
  • olie
  • 4 forellen

4 el dille

Bereiding

Maak de forellen schoon en dep ze droog. Vet het rooster van de rookoven in met olie en rook de forellen 30 minuten.
Bestrooi ze met zeezout en dien direct met de saus op.
Maak tijdens het roken de saus. Kook de visbouillon met de wijn in tot de helft. Voeg de creme fraiche toe en verhit de saus. Voeg de boter in vlokjes al kloppend toe en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de dille door de saus. Geef de saus apart bij de vis.

Lekker met de knoflook aardappeltjes (zie hieronder) en groene asperges

Knoflookaardappeltjes uit de oven

Ingrediënten

  • 1 kg malta aardappels
  • 3 teentjes knoflook in plakjes
  • 1 tl zeezout
  • 1 el verse of gedroogde oregano
  • 3 el olijfolie
  • bakpapier


Aardappels schoonboenen en halveren. In pan met ruim water en zout aardappels 10min. voorkoken. Aardappels afgieten en in vergiet even laten uitdampen.

Oven voorverwarmen op 225C. In schaal knoflook, zout, oregano en olie mengen. Aardappels (met schil) in stukken snijden en door oliemengsel scheppen. Bakplaat bekleden met bakpapier en aardappels erover uitspreiden.

Aardappelstukjes in midden van oven in 20-25 min bruin en gaar roosteren. Regelmatig omscheppen.
Tip: minder tijd ? neem dan diepgevroren aardappel partjes met schil.

Bron: Recepten.startkabel.nl