Ingredienten
peper
zeezout
40 g boter
1 dl creme fraiche
1/2 dl droge witte wijn
2 dl visbouillon
zout
olie
4 forellen
4 el dille
Bereiding
Maak de forellen schoon en dep ze droog. Vet het rooster van de rookoven in met olie en rook de forellen 30 minuten.
Bestrooi ze met zeezout en dien direct met de saus op.
Maak tijdens het roken de saus. Kook de visbouillon met de wijn in tot de helft. Voeg de creme fraiche toe en verhit de saus. Voeg de boter in vlokjes al kloppend toe en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de dille door de saus. Geef de saus apart bij de vis.
Lekker met de knoflook aardappeltjes (zie hieronder) en groene asperges
Knoflookaardappeltjes uit de oven
Ingredienten
1 kg malta aardappels
3 teentjes knoflook in plakjes
1 tl zeezout
1 el verse of gedroogde oregano
3 el olijfolie
bakpapier
Aardappels schoonboenen en halveren. In pan met ruim water en zout aardappels 10min. voorkoken. Aardappels afgieten en in vergiet even laten uitdampen.
Oven voorverwarmen op 225C. In schaal knoflook, zout, oregano en olie mengen. Aardappels (met schil) in stukken snijden en door oliemengsel scheppen. Bakplaat bekleden met bakpapier en aardappels erover uitspreiden.
Aardappelstukjes in midden van oven in 20-25 min bruin en gaar roosteren. Regelmatig omscheppen.
Tip: minder tijd ? neem dan diepgevroren aardappel partjes met schil.
Bron: Recepten.startkabel.nl
Snelkeuze Menu
De nieuwe Rookoven.com website!
Gasbranders & Elektrische Spiralen
Vuurschalen en Driepoten
Gehakt en Worst Apparatuur
Accessoires en Toebehoren
Gasbranders & Elektrische Spiralen
Pekels en Kruiden
Rookhout en Houtskool
Overige Soorten en Smaken
Workshops en Masterclasses
Geschenk en Cadeaubonnen
Vlees en Vis Assortiment
SALE
Mijn account
Inloggen
Wachtwoord vergeten?
Geen account?
Met een account kun je sneller bestellen en heb je een overzicht van je eerdere bestellingen.
Account aanmaken