Hoofdgerecht (4 personen)

4 kwarteltjes
6 el olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
Geraspte schil van ½  citroen
1 tl zout
½ tl vers gemalen peper
1 bosje tijm
4 takken rozemarijn
1 citroenen, in kwarten

Dep de kwarteltjes van binnen en van buiten droog met keukenpapier.

Meng de olie met de geperste knoflook, citroenrasp, zout en peper en wrijf hier de buikholte en buitenkant van de kwartels mee in.

Stop de takken tijm en rozemarijn samen met een kwart citroen in de buikholte, tussen de poten.

Rooster de kwartels op een hete barbecue in 5 minuten rondom bruin.

Rook de kwartels in ± 20 minuten gaar op 80 graden.

Draai ze af en toe om.

Tip: Lekker met in de kolen gegrilde aardappels en aïolie (knoflookmayonaise)

Wijntip van Oud Reuchlin & Boelen: de goudgele Luigi Bosca Finca La Linda Chardonnay uit Argentinië.

  • Big Green Egg
  • Kamado Joe
  • Primo Grill Dealer
  • Bradley
  • Koken op Hout
  • Jack Daniels Snippers
  • Dutch BBQ Crew Rub
  • BBQ Guru
  • KNJV
© 2008 - 2018 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss