Ingrediënten voor 4 personen:

• 4 kipfilets
• 4 el zonnebloemolie (en 1 el extra)
• 2 tl sesamolie
• 8 el donkere sojasaus
• 4 el droge sherry
• 1 tl gemberpoeder
• halve tl sambal
• 2 tenen geperste knoflook
• 2 tl bruine suiker
• 3 stengeluien

Hulpmiddelen: Rookoven

Voorbereiding
Snijd de kip schuin in repen. Meng voor de marinade alle ingrediënten behalve de stengel uien door elkaar. Schep de kip erdoor en laat het vlees ongeveer 2 uur marineren. Schep af en toe even om. Vul de spiritusbranders en bekleed de bodem van de rook oven met folie.

Schep hierop 1 el beuken zaagsel naturel verdeeld boven de twee branders. Bekleed het rooster met folie en prik er gaatjes in. Snijd de stengel uien in fijne ringetjes.

Bereidingswijze
Laat de kip uitlekken en bewaar de marinade. Leg de filets op het rooster. Doe de deksel op de oven. Zet deze op het onderstel als de spiritus goed brandt. Als er rook uit het ventiliegaatje komt dit sluiten. Vanaf dat moment de kip 4 minuten roken.

Doof de branders en laat de kip in de gesloten oven afkoelen. Verhit in een koekenpan 1 el olie. Bak de kip in ongeveer 6 minuten zachtjes gaar. Voeg de marinade toe en laat het geheel nog 4 minuten pruttelen. Eventueel een klein scheutje water toevoegen als de saus te dik wordt.

Serveertips
Serveer met witte rijst en boontjes en strooi de stengel ui over de kip.

© 2008 - 2018 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss