Pittige (maaltijd)salade met gerookte amandelen, gerookte kaas en vijgen..
 
Ingredienten: (4 personen)
 
250 gram notensla
2 zoete puntpaprika`s
2 jalapeno-pepers
handje uitgelekte zilveruitjes
200 gram amandelen
400 gram harde kaas
6 verse vijgen
Scheutje extra vergine olijfolie.
Scheutje balsamicodressing.
(evt) Italiaans brood
 
 
Bereiding:
 
Versnipper de harde kaas in hapklare blokjes en meng deze met de amandelen.
Plaats deze in een aluminium schaal (met ventilatie) gedurende 40 minuten op een temperatuur van 80 graden.
 
Was en snijdt de notensla. Ontdoe de puntpaprika`s van hun lijsten en snij deze in lange repen.  Snij de Jalapeno-pepers heel fijn. Halveer de zilveruitjes en halveer de verse vijgen. Doe alles in een flinke mengschaal en meng het geheel met een scheutje olijfolie en balsamicodressing.
 
Haal na een uur het amandel-kaas-mensgel uit de oven, voeg op smaak wat peper en zout toe, en meng het geheel met de salade in de mengschaal. Serveer het op diepe borden, of eventueel op mooie stukken Italiaans brood!
 
Rook smakelijk!

  • Big Green Egg
  • Kamado Joe
  • Primo Grill Dealer
  • Bradley
  • Koken op Hout
  • Jack Daniels Snippers
  • Dutch BBQ Crew Rub
  • BBQ Guru
  • KNJV
© 2008 - 2018 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss