Zelf rookworst maken heerlijk!!!!!!
Een goed recept voor het maken van een lekkere rookworst is niet te vinden wel vindt je op internet een aantal suggesties maar de echte kneepjes zitten er niet bij deze houden de ambachtelijke slagers onder hun pet.
Dus zelf maar expirimenteren aangezien we toch een hammetje van ruim 5 kg gingen roken hadden we alle tijd om de worsten te maken.
Een goede keukenmachine is hiervoor wel noodzakelijk.
Het recept:
-worstevellen bij de slager gehaald ( goed spoellen )
-magervarkensvlees 60 %
-vet buikspek 40 %
-klein stukje rookspek ( dit meemalen in de vleesmolen zorgt ervoor dat er al een beetje rooksmaak in de worst komt )
-broodkruim ( paneermeel fijn kan ook )
-salie
-zout
-gemalen peper bij voorkeur de zwarte
-gedroogde koriander
-zelf gemalen nootmuskaat ( anders gemalen noot en ook wat gemalen foelie )
-kardemon
Het vlees in de vleesmolen malen door de fijne plaat.
De broodkruim vochtig maken anders wordt de worst te droog.
Het geheel mengen en de worstevellen vullen.
De worsten een uurtje laten drogen en dan ruim 2 uur roken zie foto.
Vervolgens de worsten in warm water laten wellen.
Een optie is om het vlees de volgende keer eerst te pekelen en daarna te malen.
De smaak is uitstekend veel meer rooksmaak als van de slager.
Veel plezier gehad met het roken en lekker gegeten.
Snelkeuze Menu
De nieuwe Rookoven.com website!
Gasbranders & Elektrische Spiralen
Vuurschalen en Driepoten
Gehakt en Worst Apparatuur
Accessoires en Toebehoren
Gasbranders & Elektrische Spiralen
Pekels en Kruiden
Rookhout en Houtskool
Overige Soorten en Smaken
Workshops en Masterclasses
Geschenk en Cadeaubonnen
Vlees en Vis Assortiment
SALE
Mijn account
Inloggen
Wachtwoord vergeten?
Geen account?
Met een account kun je sneller bestellen en heb je een overzicht van je eerdere bestellingen.
Account aanmaken