U kunt kiezen uit bakken, grillen, barbecuen of roken.

Bakkenstoken.gif
van een brood of pizza kent ongeveer dezelfde procedure: na ongeveer 1 uur stoken kan de gloeiende houtskool naar de zijkant worden geschoven. De bodem van de oven wordt met een vochtige doek schoongemaakt. De oven mag daardoor niet teveel afkoelen. Hierna de pizza of het brood erin. Essentieel is dus de juiste temperatuur!

Een goede pizza wordt gebakken bij een temperatuur die een stuk hoger ligt dan die van de gebruikelijke elektrische oven. De temperatuur in de steenoven wordt gemakkelijk 400 graden en een pizza kan binnen enkele minuten klaar zijn. Maar denk bij bakken ook aan allerlei gerechten in de ovenschotel: tandoori uit de Indiase keuken kan in de steenoven natuurlijk perfect bereid worden, of lasagne.

Steenoven / Pizzaoven


Door de langdurige luchtcirculatie blijft de oven tot zo’n 4 uur heet. Daardoor kun je een breder bakprogramma opstellen, waarbij je na één stookperiode eerst de gerechten van het moment kunt bereiden en daarna bijvoorbeeld het brood en de patisserie die later zullen verbruikt worden.

Grillen
Met de spies (optie) die in de steenoven past (hiervoor is een bevestigingspunt achter in de oven gemaakt) is dit heel eenvoudig. Je rijgt de kip(pen) of speenvarken of ander stuk vlees aan de spies en grilt boven een houtskoolvuurtje. Ook hier krijgt het vlees door de luchtcirculatie in de oven een heel bijzondere smaak.

Barbecuen
Eigenlijk is dit vergelijkbaar met het barbecuen in een traditionele barbecue. Alleen in deze oven krijgt het vlees de heerlijke smaak van de steenoven mee en zal door de unieke luchtcirculatie het vlees sneller gaar en daardoor malser zijn.

Roken
Dit kan in combinatie met de gietijzeren rookschaal uit ons assortiment. Door er een vuurtje in te stoken zoals je normaal  doet om de pizzaoven te verwarmen kun je nadat je bijvoorbeeld je pizza hebt klaar gemaakt nog even een stukje vis of vlees roken in de pizzaoven. Zet eenvoudig het rookschaaltje met snippers in de hoek van de rookoven. Laat echter wel de temperatuur zakken naar zo`n 60 - 100 graden.
Hier door wordt de houtoven meteen een rookoven. Is dat niet handig?

Steenoven / Pizzaoven

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Gastenboek

  • 25-11-2017 - Super service !! Gisteren bestelling geplaatst en vandaag al geleverd!...  lees meer
  • 08-11-2017 - Super service! Na een probleempje met een fles bbq saus...  lees meer
  • 29-10-2017 - Wilddag was een leuke, leerzame en vooral een erg smaakvolle...  lees meer
Plaats een bericht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
Onze service
  • Dries van den Berg
  • Visvoordeel.nl
  • Leer vis roken van Smokey John
  • Big Green Egg
  • The Smokey Bandits Nederland
  • KCBS
  • Primo Grill Dealer
  • tonystone low and slow bbq competition
  • NK BBQ Rookoven.com
  • NOJG
  • Reewild
  • KNJV
  • Browning
  • Intratuin
  • Visserslatijn Nederland
  • GoedeVis.nl
  • Dam Hengelsport
  • Demeyere Belgium
  • Bradley
  • Camerons Products
  • GrillPro
  • WildPlaza
  • Fire & Food
  • Barbecook
  • Stokes BBQ Sauces
  • Kamado Joe
  • Bricos
  • Oklahoma Country Smoker
  • Koken op Hout
  • Stockyard BBQ Sauce
  • Black Ranch
  • Haard Pakket
  • Point Virgule
  • FizzDizz
  • Jack Daniels Snippers
  • American Mississippi Sauces
  • Librije
  • BBQ Genootschap
  • Dutch BBQ Crew Rub
  • Solis Vacumeermachines
  • BBQ Guru
  • Aalferink
  • Yoder Smokers
  • Van de Mheen foodservice
  • ECHT®
  • Smokey Bandit
© 2008 - 2017 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel