Voor 4 pizza`s: 
-25 g verse gist (of 20 g droge gist)
-2 dl lauw water
-1 koffielepel zout
-2 soeplepels olijfolie
-350 g bloem
 
Garnituur
tomatenconcentraat te verdunnen met tomatenpuree, zodat u een redelijk dikke massa verkrijgt, waardoor het deeg stevig blijft
Provençaalse kruiden
olijven
geraspte gruyèrekaas
mozzarella, gesneden en gearomatiseerd in olijfolie en basilicum
kleine stukjes ham
spekreepjes
fijngesneden uien
ansjovis

Recept
Maak het pizzadeeg klaar door eerst de gist op te lossen in het lauwwarme water. Voeg zout, olie en bloem toe en nog wat meer water tot een soepel deeg wordt verkregen. Maak er een bol van en bedek deze met een doek. 

Laat 1 tot 3 uur rijzen op middelmatige temperatuur. Kneed opnieuw het deeg en verdeel het in 4 stukken. Rol de stukken uit tot 4 zo fijn mogelijke cirkels. Leg deze één voor één op de ovenschep en breng er de garnituur op aan, naar believen.

Laat ze ongeveer 2 minuten bakken in een hete oven.

  • Big Green Egg
  • Kamado Joe
  • Primo Grill Dealer
  • Bradley
  • Koken op Hout
  • Jack Daniels Snippers
  • BBQ Guru
  • KNJV
  • Grate Goods
© 2008 - 2018 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss