Voor 4 pizza`s:
-25 g verse gist (of 20 g droge gist)
-2 dl lauw water
-1 koffielepel zout
-2 soeplepels olijfolie
-350 g bloem
Garnituur
tomatenconcentraat te verdunnen met tomatenpuree, zodat u een redelijk dikke massa verkrijgt, waardoor het deeg stevig blijft
Provençaalse kruiden
olijven
geraspte gruyèrekaas
mozzarella, gesneden en gearomatiseerd in olijfolie en basilicum
kleine stukjes ham
spekreepjes
fijngesneden uien
ansjovis
Recept
Maak het pizzadeeg klaar door eerst de gist op te lossen in het lauwwarme water. Voeg zout, olie en bloem toe en nog wat meer water tot een soepel deeg wordt verkregen. Maak er een bol van en bedek deze met een doek.
Laat 1 tot 3 uur rijzen op middelmatige temperatuur. Kneed opnieuw het deeg en verdeel het in 4 stukken. Rol de stukken uit tot 4 zo fijn mogelijke cirkels. Leg deze één voor één op de ovenschep en breng er de garnituur op aan, naar believen.
Laat ze ongeveer 2 minuten bakken in een hete oven.
Snelkeuze Menu
De nieuwe Rookoven.com website!
Gasbranders & Elektrische Spiralen
Vuurschalen en Driepoten
Gehakt en Worst Apparatuur
Accessoires en Toebehoren
Gasbranders & Elektrische Spiralen
Pekels en Kruiden
Rookhout en Houtskool
Overige Soorten en Smaken
Workshops en Masterclasses
Geschenk en Cadeaubonnen
Vlees en Vis Assortiment
SALE
Mijn account
Inloggen
Wachtwoord vergeten?
Geen account?
Met een account kun je sneller bestellen en heb je een overzicht van je eerdere bestellingen.
Account aanmaken