Voor 2 broden 

Zuurdesem
-40 g verse gist
-5 dl lauw water
-300 g (of 7 dl) tarwebloem.

Deeg
-1 soeplepel zout
-2 soeplepels olie
-4 dl lauw water
-1200 gram (of 20 dl) tarwebloem.

recept
De zuurdesem moet twee dagen op voorhand worden bereid. Meng alle ingrediënten in een kom en laat ze 48 uur rusten op een frisse plek (12°C). Zodra de zuurdesem klaar is, voeg er het zout, de olie, het water en de bloem aan toe. Kneed het deeg, dat stevig moet worden, eventueel door er nog wat meel aan toe te voegen. Leg er een doek over en laat 3 uur rusten. Splits het deeg in twee stukken en maak er 2 ovale vormen van die je op een geoliede bakplaat legt. Laat ze opnieuw anderhalf uur rijzen. Voor ze in de oven te plaatsen, maak je wat diepe inkepingen aan de bovenzijde, waarna je ze bestrijkt met wat lauw water (best met een borsteltje). Laat ongeveer 40 minuten bakken.

  • Big Green Egg
  • Kamado Joe
  • Primo Grill Dealer
  • Bradley
  • Koken op Hout
  • Jack Daniels Snippers
  • Dutch BBQ Crew Rub
  • BBQ Guru
  • KNJV
© 2008 - 2018 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss