Tandoori
een saus die in verscheidene vormen al duizenden jaren in India wordt gebruikt. Het is een mengeling van yoghurt, gember, knoflook, peper, komijn en garam masala (Indiaas mengsel van gemalen specerijen in ieder geval bestaande uit kardemom, kruidnagel, nootmuskaat en kaneel).
Het woord Tandoori komt van het Hindiwoord Tandoor, dat kleioven betekent.
Kip Tandoori is net als de saus een zeer oud gerecht met kippenpoten. De kippenpoten worden eerst gemarineerd in de Tandoorisaus en vervolgens worden deze samen met veel ui in een oven gebakken of gegrild. Het geheel wordt vervolgens geserveerd met rijst.

Ingredienten
-1,5 kg kipfilet (of andere kipdelen, ontveld)
-1,5 tl zout
-1 sappige citroen, uitgeperst
-3 el gele food colour
-0,5 - 1,5 el rode foodcolour

Marinade
-0,5 liter volle yoghurt
-0,5 ui, gesnipperd
-1 teen knoflook
-stukje gember van 2 cm, geschild en in stukjes
-0,5 groene spaanse peper (lombok) in stukjes gesneden
-3 tl garam masala (kant en klaar in toko, lekkerst zelf gemaakt, recept volgt)

Bereiding 
Snijd de filetjes in 2 stukjes (of een dubbele in 4) Maak 2 diepe kerven in de "buitenzijde" van de stukjes, besprenkel deze zijde met de helft van het zout en driekwart van het citroensap, wrijf het goed in de kerven. De rest van zout en sap aan de andere kant wrijven. Laat 20 minuten rusten, maak intussen marinade.

Verwerk de marinade-ingrediënten in keukenmachine of met staafmixer tot gladde pasta, giet mengsel door zeef in kom, goed doordrukken.

De originele rode kleur van tandoori kip wordt verkregen door kleurstof. Het is niet verplicht, voegt aan de smaak niets toe, maar staat wel specta! Meng de rode en gele kleurstof, breng het aan met een kwastje op de kip. Leg de kipstukjes met resten sap, vocht en kleurstof in de marinade, goed mengen, zorg dat de marinade goed in de kerven zit. Schaal afdekken en 6-24 uur in de koelkast zetten, hoe langer hoe beter.

Neem de kipstukken uit de marinade, schud er zoveel mogelijk marinade af en leg de stukken op een rooster, of in ovenschotel en plaats in de oven. Gaar na ongeveer 20 minuten. Heet serveren met partjes citroen of limoen.

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Gastenboek

  • 25-11-2017 - Super service !! Gisteren bestelling geplaatst en vandaag al geleverd!...  lees meer
  • 08-11-2017 - Super service! Na een probleempje met een fles bbq saus...  lees meer
  • 29-10-2017 - Wilddag was een leuke, leerzame en vooral een erg smaakvolle...  lees meer
Plaats een bericht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
Onze service
  • Dries van den Berg
  • Visvoordeel.nl
  • Leer vis roken van Smokey John
  • Big Green Egg
  • The Smokey Bandits Nederland
  • KCBS
  • Primo Grill Dealer
  • tonystone low and slow bbq competition
  • NK BBQ Rookoven.com
  • NOJG
  • Reewild
  • KNJV
  • Browning
  • Intratuin
  • Visserslatijn Nederland
  • GoedeVis.nl
  • Dam Hengelsport
  • Demeyere Belgium
  • Bradley
  • Camerons Products
  • GrillPro
  • WildPlaza
  • Fire & Food
  • Barbecook
  • Stokes BBQ Sauces
  • Kamado Joe
  • Bricos
  • Oklahoma Country Smoker
  • Koken op Hout
  • Stockyard BBQ Sauce
  • Black Ranch
  • Haard Pakket
  • Point Virgule
  • FizzDizz
  • Jack Daniels Snippers
  • American Mississippi Sauces
  • Librije
  • BBQ Genootschap
  • Dutch BBQ Crew Rub
  • Solis Vacumeermachines
  • BBQ Guru
  • Aalferink
  • Yoder Smokers
  • Van de Mheen foodservice
  • ECHT®
  • Smokey Bandit
© 2008 - 2017 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel