Zalmfilet met citroenrasp
• 1 zalmfilet van een pond
• 1 citroen
• knoflook
• 2 tl zout
• twee tl peper
• 100 ml olijfolie
Snij de schil van één citroen (zonder wit) in reepjes, schil en knijp twee knoflooktenen uit, meng die met het zout en de peper door de olijfolie.
Voeg daar één kneep van de gehalveerde citroen aan toe.
Bestrijk de zalm met de marinade en leg de vis een middagje koel weg.
Stook de rookpan / rookoven op tot ongeveer 80 graden, strooi een beetje houtmot op de bodem, en leg zodra de rook omhoog kringelt de zalm met zijn – ingevette! – vel op het rooster.
Sluit het deksel en wacht een kwartier. De gaartijd is afhankelijk van de hitte van de lucht, dus check af en toe of het niet te hard gaat.
Serveer de zalm als hij lauw is. Een beetje rauwe binnenkant is trouwens niet erg.
Gekregen van Vincent van Saase op 10-04-2010
Snelkeuze Menu
De nieuwe Rookoven.com website!
Gasbranders & Elektrische Spiralen
Vuurschalen en Driepoten
Gehakt en Worst Apparatuur
Accessoires en Toebehoren
Gasbranders & Elektrische Spiralen
Pekels en Kruiden
Rookhout en Houtskool
Overige Soorten en Smaken
Workshops en Masterclasses
Geschenk en Cadeaubonnen
Vlees en Vis Assortiment
SALE
Mijn account
Inloggen
Wachtwoord vergeten?
Geen account?
Met een account kun je sneller bestellen en heb je een overzicht van je eerdere bestellingen.
Account aanmaken