Zalmfilet met citroenrasp
•    1 zalmfilet van een pond
•    1 citroen
•    knoflook
•    2 tl zout
•    twee tl peper
•    100 ml olijfolie

Snij de schil van één citroen (zonder wit) in reepjes, schil en knijp twee knoflooktenen uit, meng die met het zout en de peper door de olijfolie.

Voeg daar één kneep van de gehalveerde citroen aan toe.

Bestrijk de zalm met de marinade en leg de vis een middagje koel weg.

Stook de rookpan / rookoven op tot ongeveer 80 graden, strooi een beetje houtmot op de bodem, en leg zodra de rook omhoog kringelt de zalm met zijn – ingevette! – vel op het rooster.

Sluit het deksel  en wacht een kwartier. De gaartijd is afhankelijk van de hitte van de lucht, dus check af en toe of het niet te hard gaat.

Serveer de zalm als hij lauw is. Een beetje rauwe binnenkant is trouwens niet erg.

Gekregen van Vincent van Saase op 10-04-2010

  • Big Green Egg
  • Kamado Joe
  • Primo Grill Dealer
  • Bradley
  • Koken op Hout
  • Jack Daniels Snippers
  • BBQ Guru
  • KNJV
  • Grate Goods
© 2008 - 2018 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss