30-03-2010 Demeyere rookset ook met stoomfunctie

Met de rookset van Demeyere kan warm gerookt worden en iDemeyere rookset (nieuw)s de overheerlijke smaak van roken nu bereikbaar bij je thuis. Deze rookset werkt perfect voor alle soorten vis, vlees, zeevruchten en gevogelte. Verder worden ook groenten omgetoverd tot heerlijke gerechten.

Veelzijdig in gebruik dient de rookset eveneens als stomer voor groenten en andere voedingsmiddelen. Hij is vaatwasbestendig, handig in gebruik en werkt op alle types fornuizen, inclusief inductie.

Plaats de stoomrooster in de pan. Hierop kunnen de gerechten gerookt worden. Verminder ook nogmaals de intensiteit van het fornuis tot +/- de laagste stand. Plaats tot slot het deksel op de pan. Klik hier voor meer informatie.

29-03-2010 Pizzaoven, nieuw in ons assortiSteenoven Pizzaovenment

Al eens een pizza gemaakt in een echte pizzaoven? Heerlijk. Een knapperige bodem en gesmolten kaas.

Deze kant en klare steenoven wordt opgemetseld met vuurvaste stenen in een ronde vorm. De voorzijde is voorzien van authentieke terracotta stenen. Hierin zitten twee deurtjes verwerkt.

Een steenoven is niet alleen gemaakt om pizza`s in te maken. Ook gebruik je hem om een ambachtelijke aardappelschotel in te bereiden of brood in te bakken. Ook kun je deze steenoven in combinatie met een gietijzeren rookschaal en wat snippers gebruiken als rookoven. Of wat dacht je van kip tandori. Dit werkt op dezelfde manier. De steenoven is dus een, pizza-, brood-, rook-, en tandori-oven in één. Meer informatie over de pizzaoven, levering & prijzen en vindt je hier.

27-03-2010 Welke vis in welke maand?

Welke vis is wanneer op zijn best? Check het in onderstaand schema:

januari rondvissen zoals zeebaars, schaal en schelpdieren
februari spiering, rog en kabeljouw
maart zeewolf, zeeduivel, roodbaars, rode poon en koolvis
april zeeuwse kreeft, canadese kreeft (half april)
mei zeebaars, dorade royal, zeewolf, poon, pieterman, wilde zeebaars,
makreel, harder, inktvissen, mullen, kleine kreeftjes (canners)
juni canadese & europese kreeften, schol, zeebaars, mul, pieterman
juli tarbot, griet, schol, zeebaars, pieterman, mosselen & langoustines
(vanaf half juli)
augustus snoekbaars, paling
september zeeuwse platte oesters, kokkels, venusschelpen,
oktober tongschar, griet, tarbot, Noordzee tong
november platvissen, Schotse coquilles, tong, tarbot, griet, platte oesters (Zeeland
& Frankrijk)
december kweekzalm, Nederlandse & Franse oesters, dorare royaal (kweek),
zeebaars (kweek)

Bron: Hanos Apeldoorn

26-03-2010 Halve haan roken met de Bradley Smoker

Op vrijdag 19 maart hebben wij halve haan gerookt met de 4-rack Smoker van Bradley. Het resultaat was fingerlicking good! Zie hieronder 2 van de vele foto`s die wij gemaakt hebben. Ook hebben wij natuurlijk een filmpje gemaakt van de rooksessie en deze op Youtube gezet. Bekijk het filmpje hier.

rookie.jpg

kippie.jpg

22-03-2010 Nice Rookoven.com Cap

Deze caps zijn zeer populair blijkt uit het verleden. Vandaar dat we ze weer bij hebben laten maken. Voor een kleine bijdrage is`tie ook in jou bezit. Bestel ze op de Giftshop pagina.

Rookoven.com cap

18-03-2010 Iets te vieren? Wij roken "live" verse vis.

Heb je iets te vieren en wil je eens iets origineels op je feestje. Je kRookoven Profi 220unt ons inhuren met de "king of the smokers" voor het roken van bijvoorbeeld paling, makreel, rode poon, speklappen etc.

Indien gewenst geven wij uitleg betreffende het roken en mag er meegerookt worden.

Ook kunnen we diverse rookoventjes meeleveren. Ieder persoon kan dan zelf zijn eigen visje roken en na afloop van de rooksessie mee naar huis genomen kan worden. Als voorbeeld: Ieder persoon krijgt een telescopische rookoven inclusief haken, mot temperatuurmeter en snippers. Er wordt gezorgd voor 1 pond paling per persoon. Wedden dat het een origineel feestje wordt!

16-03-2010 Rookoven.com promotiebus

Promotiebus

We zijn klaar voor de lente - zomer 2010. De 60 pk sterke VW-motor tourt ons deze zomer door het hele land om diverse palingrookwedstrijden en andere events te bezoeken.

Ook hebben wij ons assortiment uitgebreid met diverse handige gifts van rookoven.com. Dit zijn onder andere de Rookoven Paraplu, een regen en winddicht jacket. Je vindt deze gifts in de giftshop.

05-03-2010 Keuze maken moeilijk?

Daar hebben we wat op gevonden. Ga naar www.rookoven.com/download/schema.pdf om een schema te downloaden en eventueel af te drukken. Hierin vind je in een oogopslag de verschillen tussen de rookovens & rookkasten.

Hierin is o.a. opgenomen of je hangend kan roken, of er een raam in de rookoven is verwerkt, wat de prijzen zijn, de afmetingen van de rookoven en of er wel of geen rookmot/haken/speten etc. standaard bij afgeleverd wordt.

screen.jpg

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een rookoven?
Je kunt beter iets meer investeren in een goede rookoven dan dat je deze na een jaar weer bij het oud-ijzer kan achterlaten. Alle onze modellen zijn van goede kwaliteit en garanderen jaren rookplezier. De roestvrijstalen uitvoeringen hebben een langere levensduur. Heb je vragen? Bel ons dan gewoon even. Wij staan voor je klaar en geven je een goed en passend advies.

02-03-2010 Kennismakingspakket (nieuw)

Dit pakket is bedoeld om je kennis te laten maken met de bijzondere producten die wij in ons assortiment hebben. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig koud roken met de koudrookbriketten. Het warm roken wordt ook een fluitje van een cent met de warmrookbriketten met een toegevoegde kruidenmelange. Het pakket bevat onder andere ook overheerlijke "red fire" rookkruiden.

Inhoud kennismakingspakket:
10 koud rookbriketten
hiermee kun je je product koud roken. Hier meer informatie.
20 warm rookbriketten
voor het gemakkelijk warm roken van je product. Deze vervangt het benoKennismakingspakketdigde hout. Ook goed te gebruiken in combinatie met hout. Hier meer informatie.
10 gram laurierbladeren
voor het toevoegen aan je pekel of het maken van rookmot.
100 gram red fire
Voeg dit toe aan je rookmot. Voor een overheerlijke smaak aan je vlees of vis.
200 gram wijnranksnippers
Geeft een mediterrane geur en smaak. Prima geschikt voor kip of varkensvlees. Het aroma is milder en zoeter dan hickory.
50 gram jeneverbessen
voor het toevoegen aan de pekel/marinade of het maken van rookmot speciaal.
100 gram gebroken olijfpitten
voor het maken van rookmot speciaal

Al met al een totaalpakket voor diegene zich weer eens wat nieuws wil proberen.

  • Big Green Egg
  • Kamado Joe
  • Primo Grill Dealer
  • Bradley
  • Koken op Hout
  • Jack Daniels Snippers
  • BBQ Guru
  • KNJV
  • Grate Goods
© 2008 - 2022 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss