28-04-2010 Een tafelrookoven voor een banner

Heel eenvoudig een tafelrookoven verdienen? Voeg één van onze banners toe op een goed zichtbare plaats op je website en je krijgt gratis een tafelrookoventje inclusief rookmot toegestuurd.

Voorwaarden:

- je hebt dagelijks bezoekers op de site
- de banner blijft minimaal 6 maanden staan
- wij beoordelen eerst de website.

Heeft je website geen relatie met vissen, jagen, culinaire hoogstandjes o.i.d. dan kun je toch altijd even contact met ons opnemen om te beoordelen of de banner te plaatsen is.Banner rookoven.com

 

 

We geven voorlopig maximaal 10 rookoventjes weg dus wees er snel bij. We zien je mailtje graag tegemoet. Maximaal 1 rookoven per aanmelder.

27-04-2010 Heropening forelvisvijver Beerzerveld

08 mei 2010 gaat de forelvisvijver "De Koeln" weer open. Deze ligt in Beerzerveld, een plaatsje nabij Ommen. Na twee jaar gesloten te zijn geweest is er opnieuw leven in geblazen. In deze twee jaar is er weinig tot geen onderhoud geweest. Er is al heel veel werk verzet om de boel weer op orde te maken. De forellenvijver is uitgerust met de rookoven Profi 220 om zo de gevangen visjes vers te kunnen roken. Wij wensen hun veel succes toe met hun nieuwe uitdaging! Kijkje nemen op de website kan hier.

26-04-2010 Koninginnedag in zicht...

Vandaar dat we onze header (bovenzijde website) even hebben aangepast aan deze feestelijke dag. 30 april zijn wij overigens gesloten. Bestel dus op tijd. Dan heb je het met koninginnedag in huis.

25-04-2010 Nieuwe rookovens op komst

Op dit moment zijn er drie nieuwe rookovens in productie. Zo wordRookoven Rivat de "Rookoven Profi 220" in een 175 cm hoge versie gemaakt. Ook wordt deze robuuste professionele rookoven weer met rvs roosters en wielen geleverd.

De Riva zal in een grotere uitvoering gemaakt worden. Zeg maar 25% groter voor het gemak. Daarnaast zal de Riva ook in een prachtige mat-zwarte coating verkrijgbaar zijn. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen meldt je dan aan op de nieuwsbrief linksonderin het scherm.

23-04-2010 Geniaal, de steenoven "Venezia 70"

23-04-2010 Ontwikkeling nieuwe RVS-rookhaak

Wat nogal belangrijk is tijd2haaknieuw.jpgens het roken van vis is er een goede en juiste haak gebruikt wordt. In de praktijk gebeurt het nog al te vaak dat de vis tijdens het gaarproces de vis uiteen valt en dus in het vuur of lekbak terecht komt. Dat is zonde van je vers gevangen visje en de tijd die je eraan hebt besteed. Vandaar dat we een nieuwe in ontwikkeling hebben. Deze heeft een extra draaihaak zodat de vis nog steviger vast zit als de enkele standaard haak. Zo valt de vis absoluut niet meer naar beneden. Vooral forel heeft nogal eens de neiging om uiteen te vallen. Binnen enkele weken zal deze rookhaak beschikbaar komen.

23-04-2010 Aanmelden rookwedstrijd of rookevenement

Door de populairiteit van het roken worden er ook steeds meer rookwedstrijden en andere rookevenementen georganiseerd. Ben jij op de hoogte van zo`n evenement of organiseer je er één? Meldt deze dan aan zodat wij deze ook in de agenda op kunnen nemen. Stuur een e-mail naar info@rookoven.com.

22-04-2010 Eendeborst roken (spiraal + rookoven Riva)

19-04-2010 pizza bakken in de steenoven

Zoals altijd proberen we de producten die wij in ons assortiment hebben altijd uit. Zo ook de pizzaoven Venezia 70. Ideaal moet ik zeggen. Vooral de lange tijd dat de pizzaoven heet bleef viel mij op. Je moet hem wel eerst even op temperatuur brengen. Dat wil zeggen een uur lekker fikken midden in de oven.

Pizzaoven aanmaken

Nu de pizza`s bereiden. Om het niet al te moeilijk te maken heb ik gewoon makkelijk een pak pizzameel gehaald van Koopmans. Daar zit meel, tomatensaus en olijfolie al compleet in. Je zorgt zelf alleen nog even voor de verdere ingrediënten.

Voorbereiding

200 milliliter water, olijfolie en meel bij elkaar voegen en kneden maar. Daarna rollen met de deegroller. Ik maakte er vier kleine pizza`s van.

Deegrollen met de deegroller

Ondertussen de oven verder opstoken en een mooie aslaag maken.

Steenoven is op temperatuur

De as schuif je op het moment dat de oven warm genoeg is naar achteren. Laat even iets afkoelen. Strooi wat mail op de vloer. Nu kan de pizza erin.

Normaal moet de tegelvloer even met een messing borstel schoonveegt worden. Deze had ik niet bij de hand, vandaar het as op de ondergrond.

pizzaovenbakken.jpg

De pizza hoeft maar 4-8 minuten de oven in. Na het eruit halen had ik onderstaand resultaat. Ik mag echt enorm spreken van een superresultaat. Waarom? De pizza die ik op het terras van Lazise (Italiaans dorpje waar ik graag kom) eet komt nagenoeg overeen! Onderzijde super krokant, smaak subliem.

Ik weet zeker dat ik deze zomer het oventje vaker ga gebruiken. Binnenkort het filmpje online en dan mag je het nog echter meemaken.

My first pizza! On the first nice day.

17-04-2010 Ganzenborst roken

Ik had nog een fotootje van m`n gerookte ganzenborst(en) Ik deed het zo : (13 stuks) 200 gr. zout op 5 ltr. water, 3 uren pekelen, 3 1/2 uur roken op 80 - 90 graden.

(met dank aan: J.Westerhuis, Nunspeet)

Gerookte ganzenborst

Teller op de 90 graden

16-04-2010 Eenvoudig roken met een electrisch spiraal

Wij laten hieronder zien hoe eenvoudig het roken is met een electrisch spiraal in de rookoven Riva. Als voorbeeld hebben we eendeborst gerookt. Leg het spiraal op de stookbak en zet hierop een bakje met rookmot en eventueel wat jeneverbessen. Jeneverbessen zijn namelijk goed te combineren met eendeborst.

rivaelecspiraal1.jpg

rivaelecspiraal2.jpg

Snijd kruislings een paar sneden in het eendenborstvel. Strooi wat peper een zout op en in de eendenborst. (beide zijden). Daarna insmeren met wat honing.

rivaelecspiraal3.jpg

Nu de rookoven in. Laat de temperatuur op ongeveer 80 graden komen. Laat de een ongeveer 45 minuten roken. Daarna nog even een boost. Ze het spiraal voluit en laat de temperatuur opkomen.

rivaelecspiraal4.jpg

De kerntemperatuur moet minimaal 50 graden zijn.

rivaelecspiraal5.jpg

Vanwege het gemak van het electrische spiraal kan er nu in tussentijd rustig een krantje gelezen worden. Da`s toevallig, `t gaat over roken!

rivaelecspiraal6.jpg

Nadat je de eend eruit hebt gehaald doe je het nog even een kwartiertje in alluminiumfolie. Zo kan het nog even nagaren. Goede wijn behoeft geen krans. Dus wat kan ik nog zeggen... Overheerlijk!!!

rivaelecspiraal7.jpg

16-04-2010 Veluweland "Voorjaarsspecial 2010"

Speciale aandacht "Rookoven Riva" Voorjaarspecial 2010 Veluweland.

rokenweerterugvanweggeweest.jpg

09-04-2010 Even een middagje eruit

  • Big Green Egg
  • Kamado Joe
  • Primo Grill Dealer
  • Bradley
  • Koken op Hout
  • Jack Daniels Snippers
  • BBQ Guru
  • KNJV
  • Grate Goods
© 2008 - 2022 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss