BIG GREEN EGG: OORSPRONG EN ONTWIKKELING

De Big Green Egg® is gebaseerd op de ruim 3000 jaar oude Aziatische kleioven, een zogenaamde 'kamado'. In de vorige eeuw proefden de in Japan gelegerde Amerikanen hoe smaakvol en sappig de gerechten waren die hierin werden bereid en namen deze karakteristieke kleipot mee naar de Verenigde Staten om ook het thuisfront van deze heerlijke bereidingswijze te laten genieten.

Door haar deuren in Atlanta, Georgia (USA) te openen maakte Big Green Egg het vanaf 1974 voor de hele Amerikaanse bevolking mogelijk dit Aziatische kleinood aan te schaffen. Het bedrijf begon met het importeren van Japanse en Chinese kamado’s. Gaandeweg ontwikkelden zij echter een geperfectioneerde variant met behulp van moderne technieken en materialen zoals door NASA ontwikkeld keramiek. Er werd gekozen om deze in Mexico te laten produceren gezien de indrukwekkende geschiedenis en de bijbehorende productiemethodes van het land op het gebied van keramiek. Voordat een Big Green Egg de fabriek verlaat ondergaat deze nog een laatste, zeer nauwkeurige controle. De fabriek is ISO 9001 UL gecertificeerd en voldoet hierdoor aan de hoogste kwaliteitsnormen die voor deze bedrijfstak gelden.

Door deze ultieme combinatie van de constructie, het fabriceren en het ongeëvenaarde keramiek is een Big Green Egg een zeer duurzaam kooktoestel met een langere levensduur dan vergelijkbare soorten. Natuurlijke klei en gewone keramieksoorten zijn minder solide, weersbestendig en warmte-isolerend dan het door NASA ontwikkelde keramiek. Het keramiek van Big Green Egg kan minstens honderdduizend keer worden verhit zonder aan kwaliteit in te boeten.

Buiten koken heeft hierdoor een andere dimensie gekregen waar iedere bezitter van een Big Green Egg het hele jaar door kan genieten. De buitentemperatuur heeft, door het hoogwaardige keramiek, geen enkele invloed op de temperatuur binnen de EGG. Mooi gegrild, mals vlees of een heerlijke vis in zoutkorst, roergebakken schelpdieren en een stoere stoofpot, knapperig brood en pizza’s met een krokante bodem of delicate desserts, u kunt ze zomer en winter op de Big Green Egg bereiden!

ZUINIG IN GEBRUIK

Door de combinatie van de constructie en materiaal van de EGG® en de hoogwaardige kwaliteit van het Big Green Egg Premium Lump Charcoal is een EGG® zuinig in gebruik. Bovendien genereert de houtskool uitzonderlijk weinig as.

LIMITED LIFETIME WARRANTY

Een Big Green Egg® gaat minstens een leven lang mee, waardoor wij beperkte levenslange garantie bieden. Hierdoor kunt u eindeloos op een gezonde manier ingrediënten en gerechten garen met een bijzonder smaakvol resultaat.

DUURZAME MATERIALEN

Big Green Egg® heeft de ambitie haar producten te laten vervaardigen van duurzame materialen. Zo zijn de prachtige Royal Mahogany Tables bijvoorbeeld vervaardigd van FSC gecertificeerd hout en voorzien van het Rainforest Alliance keurmerk.

UNIEK KERAMIEK

Big Green Egg is het enige keramische kooktoestel dat is vervaardigd van uniek door NASA ontwikkelt keramiek. Dit heeft extreem isolerende eigenschappen en weerkaatst de warmte, waardoor warmtegolven ontstaan die een bijzondere smaakinvloed hebben op de ingrediënten en gerechten, ongeacht welke kooktechniek er wordt gebruikt. Door de isolerende eigenschappen hebben externe buitentemperaturen geen enkele invloed op de temperatuur binnen de Big Green Egg en kan de temperatuur, zelfs bij temperaturen ver onder het vriespunt - van 70°C tot 350°C - tot op de graad nauwkeurig worden beheerst.

In ons Rook & Barbecue Experience Center hebben wij de Big Green Egg Large en Minimax ter beschikking. Je kan, als je een afspraak maakt, deze Big Green Eggs komen testen. Een afspraak maken kan door te mailen naar service@rookoven.com of bellen naar 0341-266885.

 

 

  • Big Green Egg
  • Kamado Joe
  • Primo Grill Dealer
  • Bradley
  • Koken op Hout
  • Jack Daniels Snippers
  • Dutch BBQ Crew Rub
  • BBQ Guru
  • KNJV
© 2008 - 2018 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss