Wat is Green Egg?
Naar onze mening is de Big Green Egg ’s werelds beste Outdoor Cooker. De Big Green Egg wordt geproduceerd door een bedrijf dat al 40 jaar bestaat, en wordt via honderden distributeurs in binnen- en buitenland verkocht. De onovertroffen kookprestaties en de kwaliteit van de constructie hebben kookfanaten over de hele wereld versteld doen staan.

Waar is de Green Egg van gemaakt?
De BGE is gemaakt van technisch hoogwaardige keramiek die niet barst bij oververhitting. De gepatenteerde keramiek van BGE zet bij hitte niet uit en krimpt niet: een BGE kan nooit oververhit raken of barsten bij extreme temperaturen of snelle temperatuursveranderingen. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken wanneer het tijdens gebruik van uw BGE gaat regenen. De buitenkant is voorzien van een superharde, niet giftige, glazuurlaag die direct op de keramiek is gehecht en die haar glans en beschermende werking behoudt.

Opvallend van de Green Egg?
De gerechten zijn mals en sappig en krimpen nauwelijks.
- Voor het aansteken is geen vloeibare brandstof nodig
- De BGE is in hooguit 10 minuten klaar voor gebruik.
- De dikke keramische wanden houden de hitte vast en stellen u in staat de temperatuur te regelen.
- De hitte wordt gelijkmatig verdeeld: uw BGE kent geen “hot spots”.
- De BGE verbruikt heel weinig houtskool: niet opgebrande kolen kunnen opnieuw gebruikt worden.
- U hoeft tijdens het koken geen extra houtskool bij te vullen.
- Zelfreinigend.
- Geen water betekent geen geknoei met reinigen.
- Een braadspit is niet nodig.
- Smoort “flakkeringen” die door vet veroorzaakt worden.
- Buitenkant blijft koeler en is veiliger met kinderen in de buurt.
- Fraai, decoratief en uniek.
- Kan onder alle weersomstandigheden gebruikt worden.
- Is niet aan roest of slijtage onderhevig.

Voordelen ten opzichte van stalen bbq`s
In de allereerste plaats is de BGE gemaakt van nieuw ontwikkelde keramiek. De dikke keramische wanden houden de hitte gelijkmatig vast en zorgen voor een goede circulatie en straling zodat geen braadspit nodig is om perfect smakende gerechten te bereiden. In de tweede plaats ziet een gerecht dat in een BGE is bereid er niet alleen beter uit maar smaakt ook beter! Vlees krimpt niet of nauwelijks en gerechten blijven sappig en behouden hun smaak.

Bij metalen kooktoestellen wordt de hitte rechtstreeks door het metaal geleid. De constante noodzaak om de hitte die via het metaal verloren gaat te vervangen, is de belangrijkste oorzaak van het krimpen en uitdrogen van alle gerechten die erop bereid worden en van de extra brandstof die nodig is. De BGE houdt het vocht in het voedsel vast, verbruikt veel minder houtskool, de gerechten zijn veel sneller gaar en de BGE roest niet.

Voordelen ten opzichte van gasbarbecues
Vraag een eigenaar van een gasgrill waarom hij het liefst deze grill gebruikt en hij zal antwoorden dat dit vanwege de snelle opstarttijd is. Echter, op een gasgrill krimpt het vlees aanzienlijk en vermindert de smaak vaak. De meeste gasgrillgebruikers zouden vanwege de betere smaak liever een houtskooltoestel gebruiken, als de houtskoolgrill maar sneller zou opstarten en grillen.

De BGE biedt op alle gebieden het beste. De BGE is in dezelfde tijd op temperatuur en klaar voor gebruik als een gasgrill. Het grootste voordeel van de BGE is echter dat het vlees minder krimpt en dat alle gerechten hun volle smaak behouden. De BGE kan zowel grillen als roken.

Van een op een BGE bereide steak krijgen hartstochtelijke steakliefhebbers van pure vreugde tranen in hun ogen. U kunt uw steak rare, medium of goed doorbakken bereiden, of hoe u de steak maar wilt hebben. De “Pittsburgh style”, een techniek waardoor steaks knapperig van buiten worden en rare van binnen blijven, is voor velen de favoriete bereidingswijze en gemakkelijk toe te passen met de Egg. Wanneer een met uw Egg bereide steak vergeleken wordt met een steak die van de gasgrill komt, zult u voor eens en voor altijd overtuigd zijn van de overheerlijke resultaten die u met de Egg kunt bereiken.

Zijn er imitatiebarbecues op de markt?
De kamado was nog het meest verwant aan de BGE. In zijn tijd was het één van de betere kooktoestellen. De BGE heeft met zijn gepatenteerde keramiek en de vele verbeteringen de kunst van ‘Outdoor Cooking’ meer cachet gegeven. Hij heeft de kamado in prestatie en duurzaamheid overtroffen.

Af en toe duiken er imitatiekooktoestellen op. Deze imitaties zijn geen Big Green Eggs. De BGE is gepatenteerd; het BGE-logo is in reliëf in het glazuur van een warme kleur groen aangebracht. Alleen de BGE is in staat al zijn kookbeloften na te komen.

Met een verkoop-aandeel van 80% domineert Big Green Egg de specifieke markt van de keramische Outdoor Cookers.
Onze wereldwijde Customer Support is ongeëvenaard en ook op het gebied van Product Ontwikkeling en PR lopen wij altijd voorop.
Dat er bedrijven zijn die imitaties op de markt brengen versterkt ons gevoel dat Big Green Egg het ultieme buitenkooktoestel is! Gelukkig delen steeds meer mensen deze mening en kiezen zij voor het Origineel en de uitstekende service die daar bij hoort.

Is de Green Egg zuinig?
De dikke keramische wanden van de BGE houden de warmte vast, waardoor er heel weinig houtskool verbruikt wordt. Gemiddeld kunt u 5 uur koken met een geringe hoeveelheid houtskool. Wilt u roken of langzaam garen op lage temperaturen, dan kan de gebruiksduur van de houtskool oplopen tot wel 20 uur! Na gebruik hoeven alleen de schuifkap en de luchtschuiven gesloten te worden om het vuur te doven. De resterende houtskool kan in de BGE blijven voor de volgende kooksessie.

Is de Green Egg zuinig in gebruik?
Ja! De BGE is zeer vergevensgezind. Wij gaan er zelfs van uit dat uw eerste met de BGE klaargemaakte maaltijd een succes is. Hoewel het omgaan met de BGE enige oefening vergt, zullen zelfs de “mislukkingen” toch nog beter smaken dan de successen die u met uw laatste kooktoestel behaalde. Ook het aansteken en de temperatuurinstelling is een fluitje van een cent. Zelfs windstil of stormachtig weer heeft weinig tot geen invloed op het functioneren. Een regenbuitje is ook geen probleem. De dubbele glazuurlaag is een uitstekende bescherming van uw Egg.

Hoeveel houtskool verbruikt de Green Egg?
Wanneer u de grote BGE gebruikt, moet u de vuurpot tot circa 2,5 à 5 cm boven de luchtgaten vullen. In geval van de middelgrote of kleine BGE vult u deze tot aan de luchtgaten. Houtskool heeft diverse lengtes; u hoeft dus het aantal kolen niet te tellen.

Moet ik ook houtskool bijvullen tijdens het koken?
Normaal gesproken niet. De BGE brandt urenlang zonder bij te vullen. Naarmate de kooktemperaturen hoger zijn, verbranden de kolen sneller, maar ook dan zal bijvullen waarschijnlijk niet nodig zijn.

Om na het aansteken de kolen “op een laag pitje” te houden of om gerechten gedurende lange tijd warm te houden, dient u de schuifkap geheel te sluiten en de onderschuif circa 5 cm open te zetten. Voor het warm houden van gerechten moet de temperatuur van uw BGE ongeveer 50ºC zijn.

Kan ik de ongebruikte houtskool verder gebruiken?
U zult verbaasd staan hoeveel houtskool er nog over is van de hoeveelheid waarmee u begon. Deze kunt u opnieuw gebruiken. Voordat u begint, dient de as verwijderd te worden. De as verwijderd u door met behulp van de speciale BGE Pook even door de houtskool te porren.
BGE adviseert de as in een metalen container te ledigen, ongeacht hoe “koud” de as is.

Controleer de luchtgaten in het rooster. Hierin hopen zich soms kleine stukjes houtskool of as op, waardoor de ventilatie afneemt.

Hoe doof ik de Green Egg?
Gewoon, door na het koken de onderschuif volledig te sluiten en de metalen regeldop te vervangen door de (groene) keramische afsluitdop. Het vuur zal snel doven, waarna de BGE afkoelt. Door de dikke keramische wanden van de BGE duurt het afkoelen een uur en soms langer. (Onthoud dat juist dan gerechten goed warm gehouden kunnen worden!) Gebruik geen water om de kolen te blussen.

Kan ik de temperatuur ook regelen?
Eén van de fantastische mogelijkheden van de BGE is het op peil houden van de temperatuur. Met behulp van de luchtschuif onderop (luchttoevoer) en de metalen regeldop bovenop (luchtafvoer), kunt u de temperatuur van uw Egg instellen tussen minder dan circa 40ºC en meer dan 400ºC.
Hoe meer u de luchttoevoer en –afvoer sluit, hoe lager de temperatuur wordt.

Met deze temperaturen kunt u op alle mogelijke manieren uw gerechten bereiden: van roken bij lage temperatuur tot schroeien bij grote hitte. De buitenthermometer geeft de juiste temperatuur aan. In tegenstelling tot andere houtskooltoestellen staat de hoeveelheid gebruikte kolen los van de kooktijd. U begint simpel met dezelfde hoeveelheid houtskool voor elke maaltijd. Naderhand sluit u de regelschuif om het vuur te doven en blijven de niet gebruikte kolen voor een volgende keer bewaard.

Moet ik speciale houtskool gebruiken?
Wij adviseren het gebruik van de 100% natuurlijke houtskool van BGE. Deze ziet er heel anders uit dan de briketten die u tot nu toe heeft gebruikt. De 100% natuurlijke houtskool van BGE bevat geen vulmateriaal of toevoegingen. Het is een eersteklas houtskool die perfect is afgestemd op de mogelijkheden van de BGE. We gebruiken uitsluitend afvalhout: er worden geen levende bomen voor onze houtskool gekapt.

Afhankelijk van uw stijl van koken en het aantal malen dat u de BGE gebruikt, is een zak van 10 kilo 100% natuurlijke houtskool van BGE voldoende voor vele gezellige BGE-avonden.

Er zijn ook andere merken geperste houtskool op de markt die goede resultaten opleveren. Zo nodig kunt u ook houtskoolbriketten gebruiken. Briketten zijn minder efficiënt, minder zuinig in gebruik en minder gemakkelijk aan te steken. Bovendien produceren briketten door het vulmateriaal meer as en blijven er minder kolen over voor hergebruik.

Kan ik met de deksel open koken, net als op een barbecue?
Nee. Het geheim van de BGE zit ‘m in het vasthouden, circuleren en regelen van de hitte. Het deksel moet gesloten zijn zodat de hitte zowel van bovenaf als van de kolen straalt. Met het deksel open is de BGE niets anders dan een gewone, inefficiënte barbecuegrill, waardoor de gerechten uitdrogen, de temperatuur niet geregeld kan worden en er vlammen ontstaan. Niet aan te raden dus!
 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Gastenboek

 • 07-10-2017 - Vandaag de Kamado Joe Classic II gekocht. Erg goed geholpen...  lees meer
 • 27-09-2017 - Dankjewel voor de service, workshop werd afgelast maar na...  lees meer
 • 09-09-2017 - Complimenten voor Jeanet, die heerlijke gerechten heeft gemaakt en ons...  lees meer
Plaats een bericht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
Onze service
 • Dries van den Berg
 • Visvoordeel.nl
 • Leer vis roken van Smokey John
 • The Smokey Bandits Nederland
 • KCBS
 • Primo Grill Dealer
 • tonystone low and slow bbq competition
 • NK BBQ Rookoven.com
 • NOJG
 • Reewild
 • KNJV
 • Browning
 • Big Green Egg
 • Intratuin
 • Visserslatijn Nederland
 • GoedeVis.nl
 • Dam Hengelsport
 • Demeyere Belgium
 • Bradley
 • Camerons Products
 • GrillPro
 • WildPlaza
 • Fire & Food
 • Barbecook
 • Stokes BBQ Sauces
 • Kamado Joe
 • Bricos
 • Oklahoma Country Smoker
 • Koken op Hout
 • Stockyard BBQ Sauce
 • Black Ranch
 • Haard Pakket
 • Point Virgule
 • FizzDizz
 • Jack Daniels Snippers
 • American Mississippi Sauces
 • Librije
 • BBQ Genootschap
 • Dutch BBQ Crew Rub
 • Solis Vacumeermachines
 • BBQ Guru
 • Aalferink
 • Yoder Smokers
 • Van de Mheen foodservice
 • ECHT®
© 2008 - 2017 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel