Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief linksonderin het scherm!

26-05-2010 Anderhalf pond zalmforel in de Riva.

Oja, het kan ook nog wel eens mis gaan. Dat legt Henk uit in dit filmpje.

26-05-2010 Zo werkt de Big Green Egg!

21-05-2010 Rookoven.com sponsort SV `t HardeSponsoring Rookoven.com SV `t Harde

Morgen is Rookoven.com de ballensponsor van de week tijdens de voorbeschouwing `t Harde - Dodewaard. Verder is er een driejarig contract getekend voor de sponsoring van de voetbalclub. Wij wensen SV `t Harde veel succes!

19-05-2010 Nieuw binnen, de RIVA Black-edition

We gaven het al aan twee weken geleden. De rookoven Riva Black-Edition. De prijs van deze rookoven is € 248,00. Vandaag binnen gekomen en ook al te bestellen. De RIVA RVS zal ook een slag groter verschijnen. Deze verwachten wij volgende week maandag. De drie verschillende Riva`s zullen nu ook standaard met handvaten worden uitgevoerd. Dit vergemakkelijkt het verplaatsen ervan. Het raam is verdikt zodat deze nog beter isoleert.

rivablackgarden.jpg

De grote temperatuurmeter geeft duidelijk de temperatuur weer.

Makkelijke sluitingen voor de deur.

rivablackgarden2.jpg

Stookbak gemaakt van RVS, roest dus absoluut niet.

De Riva wordt standaard geleverd met een vis- en een vlak rooster. Ook weer gemaakt van hoogwaardig RVS-materiaal. Daaronder de lekbak. Al met al een alles-roker van prima materiaal voor jaren rookplezier.

18-05-2010 Big Green Egg, perfecte smoker

De Big Green Egg is een uitmuntende barbecue en rookoven in één, speciaal ontwikkeld voor mensen die hoge eisen stellen. Deze smoker wordt vaak gebruikt bij de Tuinruimers en programma`s van Herman den Blijker. Veel meesterkoks hebben deze bijzondere en veelzijdige barbecue al ontdekt. Onder andere het sterrenrestaurant "De Librije" in Zwolle werkt ermee.

greenegg1pic.jpgBig Green Egg verschilt van de gewone smoker. Het Big Green Egg-principe is gebaseerd op de 3000 jaar oude Chinese ‘Kamado’. Dit principe is verder verbeterd en aangepast aan de eisen van deze tijd. Vanaf vandaag zijn we Gold Dealer geworden van de Green Egg. Dat betekend dat alle modellen in onze showroom op voorraad zijn. Meer informatie vind je hier.

Big Green Egg

13-05-2010 Schar is ondergewaardeerde vis

Al vaker heb ik het horen zeggen door klanten die in de visserij zitten. De schar is ondergewaardeerd. Zoals Wouter Klootwijk het al aangaf; "een schar is een schol zonder oranje vlekken". De Nederlandse netten zitten vol schar. 1000 kg schar op 10 kg schol. Het meeste wordt teruggezet. Waarom eten we dit dan niet? Het is toch echt een heerlijk visje. Lees hier het culinaire stukeje van Wouter Klootwijk over de schar en lees hier hoe je de schar rookt in de Camerons rookoven.

Vw T2

12-05-2010 Geplande demonstraties

Demonstatie Datum Waar Logo
KipGrill + Bradley smoker 05 mei 2010 Nunspeet, rookoven.com bannerhorizontaalklein.jpg
KipGrill 07 mei 2010 Barneveld, Intratuin Intratuin Barneveld
KipGrill 20 juni 2010 Barneveld, Intratuin Intratuin Barneveld

12-05-2010 Complete voordeelpakketten

Voor de beginnende rokers hebben wij voordeelpakketten gemaakt. In deze pakketten hebben wij nuttige accessoires en toebehoren opgenomen. Klik hier voor de complete pakketten.

Complete pakketten

11-05-2010 Bijzondere dagen sluitingstijden

Datum Tijden
13-05-2010 hemelsvaartdag gesloten
23-05-2010 2e pinksterdag gesloten

11-05-2010 Vers gerookte makreel in 3 simpele stappen

Van Annette Bannenberg kregen wij de volgende foto`s. De makrelen hadden zij zelf gevangen in de Noordzee. Daarna gerookt in het tafelrookoventje.

Stap 1: vang de vis

makreelgevangen.jpg

Stap 2: doe ze in de rookoven

Tafelrookoven

Stap 3: eet de vis op

makreelvers.jpg
10-05-2010 Vis fileren

Vis fileren wordt een stuk makkelijker met de juiste messen. Haring fileren doe je met een haringmesje, flinterdunne zalmfilet maak je met een trancFileermesseneermes en moten maak je met een stevig zaagmes.

Het kleine panklaar mes wordt onder andere gebruikt om platvissen zoals schol, schar en kleine tong schoon te maken, maar is ook ideaal om de kleine rondvis dubbel te fileren zoals wijting.

Dan hebben we ook nog het harde fileermes (zie afbeelding bovenste 2 messen). Dit harde fileermes wordt gebruikt voor de vaak wat grotere en stevige vissen kabeljauw, zeebaars.

Het flexibele fileermes (zie afbeelding onderste 2 messen) wordt vooral gebruikt voor de wat kleinere vissen. Tevens wordt dit mes veel gebruikt bij het fileren van platvissen zoals tong en schol.

Klik hier voor het gehele assortiment met messen.

04-05-2010 Gewijzigde openingstijden

Datum Tijden
05-05-2010 bevrijdingsdag
10.00 - 14.00
13-05-2010 hemelsvaartdag gesloten
23-05-2010 2e pinksterdag gesloten

03-05-2010 KipGrill demonstratie Intratuin Barneveld

Aankomende zaterdag 07 mei 2010 zal de KipGrill gedemonstreerd worden bij Intratuin Barneveld. Ben je nieuwsgierig en wil je deze live zien draaien? Kom dan zaterdag langIntratuin Barnevelds. Uiteraard kun je dit bezoekje combineren met het bezichtigen van alle andere buitenleventrends van 2010. Kijk hier voor meer gegevens over Intratuin Barneveld.

Update: de demonstratie van de KipGrill was een succes, daarom wordt deze demonstratie herhaald op de zaterdag voor vaderdag 20 juni 2010 bij Intratuin Barneveld.

kip.jpg 

  • Big Green Egg
  • Kamado Joe
  • Primo Grill Dealer
  • Bradley
  • Koken op Hout
  • Jack Daniels Snippers
  • BBQ Guru
  • KNJV
  • Grate Goods
© 2008 - 2022 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss