Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief linksonderin het scherm!

25-08-2010 Riva in de smaak bij "De Nederlandse Jager"

Nr. 16 - 19 augustus 2010 van het tijdschrift van de KNJV test de rookoven Riva-R.

Jaap Vissering, outdoor journalist, is tevreden met zijn Riva-rookkast. Hij bereide wilde eendenborst met venkel, groene asperges en walnoten. Met succes!

KNJV De Nederlandse Jager

24-08-2010 rookoven.com demonstratie "Dag van het platte land"

Een zeer gezellige en sfeervolle evenement met als thema dit jaar "Lekker van eigen land".dagvanhetplatteland.jpg

Aan deze open dag worden in totaal door 220 vestigingen van de Boerenbond en Welkoop deelgenomen. Het is voor de tweede keer dat de dag wordt gehouden. Vorig jaar stond Putten landelijk in de schijnwerpers.

Dit jaar is het thema `Beleef het weer`. Gerrit Hiemstra, weerpresentator bij het NOS journaal en directeur/eigenaar van Weeronline geeft `s middags workshops over het `Weer in de praktijk.` Omwonende boeren en tuinders vertellen in de Welkoop-winkel aan de Krommekamp over de invloed van het weer op hun bedrijven en manier van wonen.

Meer informatie vindt je in dit stuk van "De Stentor".

18-08-2010 boekjes "rook jij rook ik"

Nog steeds zijn de boekjes rook jij rook ik niet leverbaar. Hou rekening met een levertijd van een paar weken. Het boekje is in herdruk en er worden recepten e.d. dingen aan toegevoegd. We vragen nog even geduld. Meer informatie kun je verkrijgen via Publishing House welke de leverancier is.

06-08-2010 koudrookfunctie op de rookoven Profi 220

Nieuw op de rookoven Profi 220. De koudrookfunctie. Alle nu uitgeleverde rookoven Profi`s worden standaard uitgeleverd met een koudrookfunctie. Dit is een klep aan de zijkant van de rookoven. Hieraan kan een koudrookunit aangesloten worden door eenvoudig de pijp erdoorheen te steken.

Koudroken wordt voornamelijk gedaan in combinatie met het roken van worst, eendenborst, makreel en zalm. Uiteraard zijn er nog veel meer delicatesses om koud te roken.

koudrokerprofi2.jpg

koudrokerprofi3.jpg

koudrokerprofi.jpg

01-08-2010 Ciabatta uit de Pizzaoven

Ciabatta (Italiaans: slof of pantoffel) is een Italiaanse broodsoort. Het is een luchtig en plat brood, met een knapperige korst.

De Ciabatta komt oorspronkelijk uit de streek rond Como. Het werd gemaakt van restdeeg, dat met water weer soepel werd gemaakt. Daarna werd het in lange repen op de ovenbodem gebakken. De grootte bedraagt ongeveer 10 bij 35 centimeter.

Ciabatta in de pizzaoven

Tegenwoordig zijn er ook mini-ciabatta`s te verkrijgen van ongeveer 10 x 10 centimeter en 5 x 10 centimeter, zowel kant en klaar als voorgebakken. Deze laatste moet men zelf nog een 10-12 minuten in een heteoven afbakken. Mijn gebruikte ciabatta heb ik niet zelf gekneed maar komt bij de appie vandaan.

Snij een ciabattabroodje doormidden, doe de koelkast open en beleg het broodje met alles wat je lekker lijkt.

Ciabatta in de pizzaoven

Stook de pizzaoven op tot ongeveer 200 graden.

Ciabatta in de pizzaoven

Bak de ciabatta ongeveer 8-10 minuten.

Ciabatta in de pizzaoven

Ik denk dat dit beter is dan een bord brinta?

Ciabatta in de pizzaoven

Serveer met wat rucola, glas vers geknepen sinaasappels, tomaat en een paar goede druppels olijfolie. In mijn geval gebruik ik "Olio extra vergine di Oliva" koud geperst. Meegenomen van een olijverie uit Lasize - Italy. Om precies te zijn Frantoio veronesi.

Buon appetito!

 

Ciabatta in de pizzaoven

01-08-2010 Troutfish Competition 2010

Forellenkwekerij "De Haere", daar zit vis! Rookoven.com en partners ;) hebben een middagje gebruik gemaakt van vijver 3. En met resultaat. Maar liefst 45 exemplaren werden er aan de haak geslagen.

Troutfish Competition 2010 rookoven.com

Ingooien maar.

troutfishcompetition2010-2.jpg

Hier moet je niet te ver naar voren bukken. Het rooster zit namelijk los. Natte broek en de rookoven.com klompen vol met water was het resultaat.

troutfishcompetition2010-3.jpg

17.00 uur. Tijd om de vangst te verzamelen. Maar liefst 45 exemplaren. De winnaars waren Wilfred 13 x forel, Robin de B. 13 x forel, Romco 8 x forel.

troutfishcompetition2010-4.jpg

Terug naar huis...

troutfishcompetition2010-5.jpg

Ja, dat moet ook gebeuren. Schoonmaken van de forellen. Maar het zal beloont worden!

troutfishcompetition2010-6.jpg

De vissen zijn nog voorlopig nog niet klaar. Dus neem maar een stokbroodje. Eerst schoonmaken, pekelen, drogen en dan de rookkast is voor 1,5 uur. Mr. Gray (kater) kan niet wachten.

troutfishcompetition2010-7.jpg

De Profi 220 mocht zijn werk weer doen. Ruimte genoeg voor de 45 exemplaren.

troutfishcompetition2010-8.jpg

Well done, forel gerookt en opgegeten door 20 hongerige wolven!

troutfishcompetition2010-9.jpg

  • Big Green Egg
  • Kamado Joe
  • Primo Grill Dealer
  • Bradley
  • Koken op Hout
  • Jack Daniels Snippers
  • BBQ Guru
  • KNJV
  • Grate Goods
© 2008 - 2022 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss