ca.450 gr. kipfilet,

   in stukjes gesneden, (ca.3x3cm) voor 10 / 12 stokjes

 

   De marinade:
   2               uien
   5 tenen    knoflook
   1 1/2  tl.  gemberpoeder (Djahé)
   1 1/2  tl.  komijnpoeder (Djinten)
   1         tl.  koreanderpoeder (Ketoembar)
   8         el. ketjap manis

 

   Uien en knoflook schillen en snipperen.
   Met de kruiden en de ketjap in de keukenmachine tot
   een homogene brij mengen/malen.
   In een kom de stukjes kipfilet met de marinade mengen
   en één nacht in de koelkast marineren.

 

   De volgende dag de stukjes kipfilet uit de marinade halen
   en met keukenpapier droog deppen, aan stokjes rijgen
   (3/4 stukjes per stokje) en met olie bestrijken.
   Aansluitend 6 minuten roken bij 60/70°C
   De stokjes saté ca. 6/8 minuten garen op een grillplaat.

 

  De Conimex Javaanse Pinda Satesaus smaakt hierbij bijna
  echt Indisch.

  • Big Green Egg
  • Kamado Joe
  • Primo Grill Dealer
  • Bradley
  • Koken op Hout
  • Jack Daniels Snippers
  • Dutch BBQ Crew Rub
  • BBQ Guru
  • KNJV
© 2008 - 2018 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss