ca.450 gr. kipfilet,
in stukjes gesneden, (ca.3x3cm) voor 10 / 12 stokjes
De marinade:
2 uien
5 tenen knoflook
1 1/2 tl. gemberpoeder (Djahé)
1 1/2 tl. komijnpoeder (Djinten)
1 tl. koreanderpoeder (Ketoembar)
8 el. ketjap manis
Uien en knoflook schillen en snipperen.
Met de kruiden en de ketjap in de keukenmachine tot
een homogene brij mengen/malen.
In een kom de stukjes kipfilet met de marinade mengen
en één nacht in de koelkast marineren.
De volgende dag de stukjes kipfilet uit de marinade halen
en met keukenpapier droog deppen, aan stokjes rijgen
(3/4 stukjes per stokje) en met olie bestrijken.
Aansluitend 6 minuten roken bij 60/70°C
De stokjes saté ca. 6/8 minuten garen op een grillplaat.
De Conimex Javaanse Pinda Satesaus smaakt hierbij bijna
echt Indisch.
Mijn account
Wachtwoord vergeten?
Account aanmaken
Met een account kunt u sneller bestellen en heeft u een overzicht van uw eerdere bestellingen.
Account aanmaken